Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
11.02.2020 11:55

Centrum sociálnych služieb Horelica otvorili po rekonštrukcii


Ilustračná snímka (tasr)


Rekonštrukcia Centra sociálnych služieb (CSS) Horelica v Čadci v celkovej výške viac ako 450-tis. eur prinesie úsporu energií a väčší komfort klientov. Po otvorení CSS o tom v pondelok TASR informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martina Remencová.


Doplnila, že investíciu financoval ŽSK. "CSS Horelica tvoria tri samostatné časti, pričom rekonštrukcia sa realizovala na dvoch z nich. Zateplil sa obvodový plášť aj strop nad nevykurovanými priestormi suterénu, položila sa nová strešná krytina. Nové sú aj vstupné dvere, opravila sa dlažba aj bleskozvod. Kompletnou obnovou prešli balkóny - vymenili sa podlahy, nosná konštrukcia aj celá oceľová konštrukcia zábradlia," uviedla Remencová.       

"Verím, že sa klienti budú cítiť vo vynovených priestoroch dobre. Sú nielen krajšie, modernejšie, ale aj bezpečnejšie. V priestoroch je teplejšie a zároveň sa šetrí energia," povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.       

Podotkla, že niektoré budovy pobytovej i dennej starostlivosti majú často najlepšie časy za sebou. "Je to súčasť veľkého modernizačného dlhu, ktorý si mnohé centrá sociálnych služieb v našom kraji dlhodobo tlačia pred sebou. Našou snahou je však zveľaďovať zariadenia tak, aby sme spríjemnili pobyt ich obyvateľom a uľahčili prácu zamestnancom," uzavrela Jurinová s tým, že rekonštrukcia sa realizovala za plnej prevádzky.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.05.2016
Na Oravskom hrade otvorili novú sezónu, lákadlom sú vzácne textílie
Unikátne priestory prízemia a podkrovia Turzovho paláca obohatia v novej sezóne prehliadkovú trasu na Oravskom hrade.
viac
16.01.2017
Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur
Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.
viac
13.11.2017
Hornooravskú nemocnicu čaká rozsiahla rekonštrukcia
Žilinská župa kompletne zrekonštruuje a rozšíri gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Hornooravskej nemocnice v Trstenej v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Schválený projekt modernizácie bude financovaný v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
19.06.2021
Skanzen vo Vychylovke čaká rozsiahla obnova jeho najvzácnejšieho skvostu
Žilinská župa dnes zahájila rekonštrukciu železničnej trate v expozícii Kysuckého múzea – skanzene Vychylovka. Bude sa týkať takmer 2-km údolného úseku historickej železnice od stanice Kubátkovia po železničné depo pred stanicou Skanzen, ktorá v súčasnosti slúži ako nástupište pre návštevníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %