Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.10.2019 02:05

Župné školy predstavili ponuku v Senci


Snímka (bsk)


Deviataci, ich rodičia, učitelia, výchovní poradcovia a verejnosť včera - 10. októbra. - zavítali na ďalšie z podujatí „Župná škola pre teba“.


Tentokrát sa prezentačným miestom 35 stredných odborných škôl a gymnázií v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja stalo Podunajsko, konkrétne mesto Senec. V okrese sa tak predstavili už po druhý raz.

„Tento nápad vznikol už dávnejšie. Cieľom bolo čo najviac ukázať a povedať o školách deviatakom, teda budúcim študentom župných stredných škôl. Podujatie je pre verejnosť, aby rodičia i žiaci zistili, že župa má 54 kvalitných stredných škôl, na ktoré môže byť hrdá. Také, ktoré veľmi dobre pripravia deti na život a budúce povolanie,“ povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Návštevníci sa so župnou ponukou môžu prísť zoznámiť až do 17:00 hodiny do budovy Strednej odbornej školy automobilovej a podnikania na Kysuckej 14 v Senci. Žiaci deviatych ročníkov ako aj rodičia či výchovní poradcovia sa počas dňa pristavovali pri jednotlivých stánkoch škôl, kde zbierali potrebné informácie o odboroch, zameraní, absolventoch, uplatnení sa na trhu práce ako aj bližšie detaily k prijímacím pohovorom. Zaujal ich však aj bohatý sprievodný program na pódiu, o ktorí sa postarali samotní študenti prezentujúcich sa škôl. Tancovalo sa, spievalo sa, viazala sa gratulačná kytica, miešali sa nápoje či sa dekantovalo víno. Študenti jednoducho predviedli to naj zo svojich zručností.

“Je dobré, keď sa župné školy prezentujú aj v mestách ako je Pezinok, Senec a Malacky. Prinesie to viac žiakov zo základných škôl, nakoľko k nám žiaci prichádzajú aj z okolitých dedín ako napríklad zo Šenkvíc, Blatného, Veľkých Úľan, Pustých Úľan a ďalších. Myslím si, že práve priestor školy je ideálna forma na propagáciu tak našej školy, ako i ostatných. Vždy hovorím, že komunikácia a osobný kontakt je to najdôležitejšie čo existuje. Prídete, uvidíte, porozprávate sa. Pokladám to za najsprávnejšie, najvýhodnejšie. Kontakt rodič, žiak a pedagóg tak to má fungovať,“ zhodnotila Ľubomíra Hrubanová, riaditeľka seneckej Strednej odbornej školy automobilovej a podnikania na Kysuckej 14.

Poslednou zastávkou prezentačného podujatia „Župné školy pre teba“ bude Záhorie, kde sa 35 škôl Bratislavského samosprávneho kraja predstaví v Malackách v stredu 16. októbra 2019 od 9:00 do 17:00 hodiny v Športovej hale MALINA na Sasinkovej 901/2.

 

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2019
BSK: Všetky župné školy sa prezentujú na jednom mieste
Aké odbory škola ponúka, akých má študentov, v čom sa môžu angažovať, sú školy zapojené v medzinárodnom projekte, uplatním sa na trhu práce? To je len časť otázok, ktoré počas dnešného dňa môžu klásť žiaci, rodičia, pedagógovia ako aj široká verejnosť študentom a pedagógom župných stredných škôl.
viac
08.10.2019
Prezentačné podujatie Župné školy pre teba v Pezinku
Pozývame vás na Župné školy pre teba do Pezinka, ktoré sú pokračovaním úspešného prezentačného podujatia Deň župných škôl v Avione.
viac
13.11.2019
Do konca novembra sa predstaví 21 župných škôl
Rozhodnúť sa správne vybrať si správnu školu je to najťažšie. Preto Bratislavský samosprávny kraj otvára svoje školy verejnosti. Deviataci, ich rodičia, výchovní poradcovia sa môžu počas Dní otvorených dverí priamo na školách zoznámiť s prostredím, odbormi či zameraním.
viac
09.10.2021
Stredné školy sa prezentovali na Dni župných škôl
Žiaci posledných ročníkov základných škôl, rodičia či výchovní poradcovia si mohli prezrieť ponuku župných stredných škôl. Porozprávať sa mohli priamo so študentmi a pedagógmi o možnostiach štúdia, odboroch, úspechoch i osobných skúsenostiach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %