Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
20.02.2019 12:15

Župa pomôže mestu Trnava vyriešiť problém so stravovaním žiakov ZŠ Bottova


Župan Jozef Viskupič. Snímka TTSK


Problém s výdajom obedov pre deti zo Základnej školy na Bottovej ulici by mal byť od nového školského roka vyriešený. Župa podala mestu pomocnú ruku a zrekonštruuje priestory bývalého internátu Strednej priemyselnej školy na Komenského ulici, kde sa budú môcť vydávať obedy pre žiakov ZŠ.


Toto riešenie prerokovali poslanci župy aj mestského zastupiteľstva a na svojom stretnutí ho odsúhlasili aj zástupcovia rodičov.

Nie je nám ľahostajný žiadny problém. Som preto rád, že pomôžeme Mestu Trnava vyriešiť problém so stravovaním žiakov ZŠ Bottova. Našli sme riešenie, ktoré je technicky vhodné, nachádza sa neďaleko ŽS, a zároveň ho vieme mestu garantovať až do času, kým postaví novú jedáleň pre základnú školu“ povedal župan Jozef Viskupič.

Kuchynské technológie, vybavenie pre výdajňu a personálne zabezpečenie, vrátane obedov bude financovať a zabezpečovať Mesto Trnava. Stavebné úpravy, vrátane rekonštrukcie sociálnych zariadení a príslušenstva budú financované z rozpočtu TTSK.

 Žiaci prvých troch ročníkov základnej školy sa budú aj naďalej stravovať v priestoroch Strednej športovej školy J. Herdu.

Autor: (ts-TTSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2019
Kraj vypovedal zmluvu o poskytovaní obedov 590 školákom na ZŠ Bottova ul.
V priebehu školského roka, na konci októbra, vypovedal Trnavský samosprávny kraj vo svojej Strednej športovej škole Jozefa Herdu (predtým Športové gymnázium) v Trnave zmluvu o poskytovaní stravovania žiakom susediacej Základnej školy na Bottovej ulici.
viac
13.12.2019
Trnavská župa pomôže obetiam a dotknutým osobám výbuchu plynu v Prešove
Trnavský samosprávny kraj vyčlenil zo svojho rozpočtu 33 tis. €, ktoré poskytne obetiam a dotknutým osobám výbuchu plynu na Mukačevskej ul. v Prešove.
viac
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
27.10.2020
Prímestské autobusy budú jazdiť v prázdninovom režime
Od stredy 28. októbra 2020 bude prímestská autobusová doprava v trnavskej župe zabezpečovaná v letnom prázdninovom režime s posilnením ranných a poobedných spojov zabezpečujúcich dopravu žiakov I. stupňa základných škôl do a zo školy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %