Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
16.07.2022 05:00

Zrekonštruované cesty v okrese Bardejov a Medzilaborce


Ilustračná snímka (PSK)


Prešovská samospráva pokračuje v modernizáciách a rekonštrukciách ciest. Len nedávno opravila ďalšie úseky na severovýchode Slovenska. PSK na to vyčlenil takmer 480-tisíc eur


Ďalšie zrekonštruované úseky ciest v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) boli slávnostne odovzdané do užívania verejnosti. Uplynulé dni sa tak stalo na úseku Habura – Čertižné (okres Medzilaborce) a Osikov – Bartošovce (okres Bardejov).

Na ceste II. triedy Habura – Čertižné bol opravený úsek v dĺžke 1466 m, kde sa zhotovila nová obrusná vrstva vozovky, spevnili sa krajnice, osadili sa nové cestné smerové stĺpiky a zrealizovalo sa nové vodorovné dopravné značenie. Na rekonštrukciu kraj vynaložil 240-tisíc eur.

Zhruba 237-tisíc eur dosiahli celkové náklady rekonštrukčných prác na ceste III. triedy Osikov – Bartošovce, kde sa opravil úsek v dĺžke 2,48 km. Stavebné práce zahŕňali frézovanie a očistenie vozovky, realizáciu výškovej úpravy kanalizačných poklopov, zriadenie rúrového priepustu, zhotovenie vyrovnania krytov vozovky asfaltovým betónom i pokládku novej obrusnej vrstvy vozovky z asfaltového betónu. Okrem toho sa zrealizovalo vodorovné dopravné značenie.

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2020
Cestári v Prešovskom kraji začnú s opravami výtlkov v apríli
Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) začne s opravami výtlkov na cestách druhej a tretej triedy po zimnej údržbe v apríli. Ako uviedla hovorkyňa PSK Daša Jeleňová, cestári už stav ciest zmapovali, náklady na ich opravu očakávajú vo výške 2,17 milióna eur.
viac
27.05.2021
Prešovský kraj opraví cesty v okrese Svidník a Humenné
Prešovská samospráva opraví ďalšie cesty v nevyhovujúcom stave. Do roka zmodernizuje vozovku na úseku Hudcovce – Topoľovka a okresná hranica Svidník – Mičakovce. Do rekonštrukcií preinvestuje 1,8 milióna eur.
viac
22.11.2021
Kraj opravil ďalších takmer 9 kilometrov ciest v okrese Levoča
Prešovský samosprávny kraj zmodernizoval ďalších takmer deväť kilometrov ciest v okrese Levoča s dosahom aj na okres Sabinov. Úpravou prešli vozovky v nevyhovujúcom stavebno-technickom stave v úsekoch Bijacovce-Brezovica a obciach Vyšné Repaše a Uloža.
viac
03.07.2023
Kraj vyzýva turistov, aby do Vysokých Tatier chodili verejnou dopravou
Prešovský samosprávny kraj (PSK) vyzýva turistov a dovolenkárov na to, aby na prepravu do Vysokých Tatier využili verejnú dopravu. Dôvodom sú stále prebiehajúce práce na 43 kilometroch ciest od Podbanského po Tatranské Matliare a s tým súvisiace obmedzenia a zdržania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %