Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
08.02.2017 10:30

Zomrel Julo Lojek, náš kolega, srdcom i dušou a presvedčením verný ZMOSák


Július Lojek.


V prvých dňoch nového roka ZMOS zasiahla smutná správa o úmrtí prvého predsedu ZMOS Miloslava Hetteša. Rovnako smutná správa nás zasiahla aj 3. februára 2017, kedy nás opustil bývalý primátor Spišskej Starej Vsi Július Lojek.


„Aj touto cestou vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine, pozostalým a obyvateľom Spišskej Starej Vsi nad úmrtím nášho bývalého kolegu, ktorý bol pre Združenie miest a obcí Slovenska oporou na Zamagurí,“ kondoluje predseda ZMOS Michal Sýkora, ktorý zároveň konštatuje: „Julo Lojek bol aktívnym členom Rady ZMOS a žil pre samosprávu. Napokon to, že po odchode z kresla primátora sa angažoval ako mestský poslanec aj napriek svojmu úctyhodnému veku dokazuje, že mal úprimne rád svoje mesto a samosprávu. Pri pohľade do minulosti musím konštatovať, že Julo bol vždy úprimný a otvorený vďaka čomu pomáhal nášmu združeniu i kolegom na Zamagurí. Česť jeho pamiatke!“  

Autor: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2016
Silná samospráva – pilier stabilnej spoločnosti
V bratislavskej Inchebe dnes o 13. hodine začal 27. snem Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
10.09.2018
VÚC očami komunálu
Združenie miest a obcí Slovenska dnes spúšťa prieskum zameraný na vnímanie vyšších územných celkov primátormi miest a starostami obcí.
viac
06.02.2021
Obecný úrad nie je nemocnica, starosta nie je doktor
Predstavitelia obcí a miest okresu Nitra potrebujú funkčné riešenia, súčinnosť regionálnej samosprávy a trhové ceny. Starostovia obcí, združených v RZ ZMOS okresu Nitra hľadajú možnosti, ako zabezpečiť občanom dostupnosť služieb v súvislosti s vírusom COVID-19 tak, aby neplytvali verejnými zdrojmi.
viac
22.03.2024
Rokovali sme s primátorom Dunajskej Stredy Zoltánom Hájosom
Na tému spolupráce medzi mestom Dunajská Streda a Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) rokovali zástupcovia ZMOS-u s primátorom Dunajskej Stredy Zoltánom Hájosom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %