Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.03.2024 08:55

ZMOS na zasadnutí pracovnej skupiny pre ochranu zvierat


Snímka: Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR


Starosta obce Košeca Radomír Brtáň zastupoval Združenie miest a obcí Slovenska na zasadnutí pracovnej skupiny pre ochranu zvierat, ktorá rokovala na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR aj za účasti ministra Richarda Takáča.


Úlohou pracovnej skupiny ako poradného orgánu sekcie poľnohospodárstva Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR je nielen sledovať situáciu v oblasti ochrany zvierat, ale aj podieľať sa na tvorbe všeobecne záväzných právnych predpisov. Pracovná skupina pre ochranu zvierat je rozšírená aj o zástupcov ochranárskych združení, Policajného zboru a generálnej prokuratúry.

„Diskusia členov prebiehala aj na tému zákonných povinností obcí a miest v súvislosti so zatúlanými zvieratami. Ide opäť o stav, kedy legislatíva určuje kompetencie a úlohy samosprávam bez toho, aby na ne zabezpečil štát potrebné finančné zdroje v rozpočte,“ povedal po rokovaní, ktoré sa konalo v utorok 12. marca 2024, Radomír Brtáň.

 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.08.2020
Hlivák: Zákon pre výstavbu nájomných bytov upraví pracovná skupina
Výstavba nájomných bytov nie je podľa Hliváka pre ÚVO novou témou a úrad už niekoľko rokov pracuje na tom, aby samosprávy neporušovali zákon.
viac
10.08.2020
Prvé stretnutie predsedu ZMOS s ministrom dopravy k výstavbe nájomných bytov
Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal v piatok 7. augusta 2020 navštívil Okres Ružomberok v rámci kontrolného dňa na výstavbe úseku diaľnice D1 Ivachnová - Hubová.
viac
15.03.2023
Neriešený problém Devína je výstrahou, upozorňuje ZMOS a ÚMS,kroky Karasa vítajú
Príklad dlhodobo neriešeného problému bratislavského Devína, ktorý je od roku 2005 v nútenej správe, je výstrahou a upozornením, že tieto problémy sú závažné a neodkladné. Zhodujú sa na tom Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Únia miest Slovenska (ÚMS).
viac
01.12.2023
Uskutočnilo sa 10. zasadnutie pracovnej skupiny D3
Na pôde úradu Žilinského samosprávneho kraja sa vo štvrtok, 30. novembra 2023, uskutočnilo 10. zasadnutie pracovnej skupiny na riešenie prípravy a výstavby investičného projektu D3 za účasti nového ministra dopravy SR Jozefa Ráža a štátneho tajomníka ministerstva dopravy Igora Chomu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %