Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
01.12.2023 04:05

Uskutočnilo sa 10. zasadnutie pracovnej skupiny D3


Snímka z 10. zasadnutie pracovnej skupiny na riešenie prípravy a výstavby investičného projektu D3


Na pôde úradu Žilinského samosprávneho kraja sa vo štvrtok, 30. novembra 2023, uskutočnilo 10. zasadnutie pracovnej skupiny na riešenie prípravy a výstavby investičného projektu D3 za účasti nového ministra dopravy SR Jozefa Ráža a štátneho tajomníka ministerstva dopravy Igora Chomu.


Desiateho zasadnutia pracovnej skupiny na riešenie prípravy a výstavby investičného projektu D3 sa na pôde úradu Žilinského samosprávneho kraja sa prvýkrát zúčastnil aj nový minister dopravy Jozef Ráž. Spolu so zástupcami Európskej komisie, Národnej diaľničnej spoločnosti, a  Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky pracovná skupina hodnotila aktuálny postup prípravy výstavby chýbajúcich úsekov diaľnice D3.

Minister informoval o viacerých zmenách zákonov, ktoré pripravujú na urýchlenie výstavby nadradenej dopravnej infraštruktúry, teda rýchlostných ciest a diaľnic. Potvrdil, že chýbajúce úseky diaľnice D3 sa budú stavať v celosti ako jedna stavba na jej dostavbu bude použitý  celý objem financií alokovaných v eurofondoch na výstavbu diaľnic v aktuálnom programovom období 2021 – 2027.

Zástupcovia Národnej diaľničnej spoločnosti informovali, že práce na príprave výstavby prebiehajú podľa harmonogramu. Vysvetľovaciu fázu ohľadom dostavby považujú za ukončenú, dnes sú práce vo fáze prípravy územných rozhodnutí a stavebných konaní.

Keďže výstavba bude prebiehať v husto zastavanom území za plnej dopravnej prevádzky, Žilinský samosprávny kraj ponúkol ministerstvu a NDS aktívnu spoluprácu pri príprave a organizácii dopravy počas výstavby.

Predpokladaný začiatok samotnej stavby na úseku Žilina Brodno – Čadca je jún 2026.

 

Autor: (ts-ŽSK, Eva Lacová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2017
Kultúrny február uzavrú tradičné fašiangové oslavy
Aj koncom februára majú múzeá, galérie, divadlá, kultúrne strediská, knižnice či hvezdáreň v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravenú lákavú ponuku podujatí pre návštevníkov i obyvateľov Žilinskej župy.
viac
10.08.2020
Prvé stretnutie predsedu ZMOS s ministrom dopravy k výstavbe nájomných bytov
Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal v piatok 7. augusta 2020 navštívil Okres Ružomberok v rámci kontrolného dňa na výstavbe úseku diaľnice D1 Ivachnová - Hubová.
viac
15.03.2023
Neriešený problém Devína je výstrahou, upozorňuje ZMOS a ÚMS,kroky Karasa vítajú
Príklad dlhodobo neriešeného problému bratislavského Devína, ktorý je od roku 2005 v nútenej správe, je výstrahou a upozornením, že tieto problémy sú závažné a neodkladné. Zhodujú sa na tom Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Únia miest Slovenska (ÚMS).
viac
14.03.2024
ZMOS na zasadnutí pracovnej skupiny pre ochranu zvierat
Starosta obce Košeca Radomír Brtáň zastupoval Združenie miest a obcí Slovenska na zasadnutí pracovnej skupiny pre ochranu zvierat, ktorá rokovala na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR aj za účasti ministra Richarda Takáča.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %