Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
18.03.2022 07:45

ZMOS na Rade vlády pre konkurencieschopnosť a produktivitu


Snímka zdroj: (ZMOS).


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger sa zúčastnil zasadnutia Rady vlády Slovenskej republiky pre konkurencieschopnosť a produktivitu.


Vo štvrtok 17. marca 2022 sa v priestoroch ministerstva hospodárstva SR v Bratislave uskutočnilo jej prvé rokovanie aj za účasti predsedu vlády SR Eduarda Hegera. Ten uviedol, že novovzniknutá rada by sa mala stať motorom ekonomického rozvoja Slovenska.

Rada vlády Slovenskej republiky pre konkurencieschopnosť a produktivitu je poradným, koordinačným a iniciatívnym orgánom pre podporu zvyšovania konkurencieschopnosti a produktivity a pre politiku lepšej regulácie. Medzi jej 23 členmi sú zástupcovia štátu, podnikateľov a samospráv. Väčšinu v rade má súkromný sektor, čo vyzdvihol štátny tajomník rezortu hospodárstva a jej podpredseda Ján Oravec. Predsedom rady je minister hospodárstva SR Richard Sulík.

 

ZMOS na Rade vlády pre konkurencieschopnosť a produktivitu

 

Po schválení rokovacieho poriadku rady a príhovore predsedu vlády SR Eduarda Hegera bolo odsúhlasené zriadenie štyroch pracovných skupín. „Ide o pracovnú skupinu pre podnikateľské prostredie, export a investície, druhou je skupina pre ekonomickú diplomaciu a jednotnú prezentáciu Slovenska zahraničí. Schválená tiež bola pracovná skupina pre digitálnu transformáciu Slovenskej republiky a pre vzdelávanie,“ ozrejmil predseda ZMOS Branislav Tréger.

Na úvodnom zasadnutí tiež bola prerokovaná a vzatá na vedomie Koncepcia vonkajších ekonomických vzťahov a ekonomickej diplomacie i Plán zahraničných aktivít vonkajších ekonomických vzťahov na 1. polrok tohto roka.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Mimoriadna schôdza parlamentu nie je systematickým riešením problémov
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s mimoriadnou schôdzou Národnej rady Slovenskej republiky konštatuje, že parlament by mal problémy, ktoré trápia obyvateľov riešiť priebežne, systematicky a s mierou poznania dopadov.
viac
01.07.2020
Rada ZMOS rokovala s ministrom Eduardom Hegerom
V poradí 9. rokovanie Rady ZMOS rozhodlo o októbrovom rokovaní 31. snemu ZMOS. Venovalo sa aj aktuálnej situácii a členovia Rady ZMOS tiež diskutovali s ministrom financií SR Eduardom Hegerom.
viac
21.04.2021
Nové programové vyhlásenie vlády podporí budovanie zelenšej ekonomiky
Nové programové vyhlásenie vlády podporí budovanie zelenšej a odolnejšej ekonomiky voči zmene klímy. Uviedol to minister životného prostredia Ján Budaj po prvom zasadnutí Rady vlády SR pre Európsku zelenú dohodu.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %