Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
24.10.2023 10:35

Žilinská samospráva nepovolí predaj živých rýb na mestských pozemkoch


Ilustračná snímka (TASR)


Žilinská samospráva nepovolí predaj živých rýb na mestských pozemkoch. Predaj sladkovodných rýb a kaprov, s obmedzením len na súkromné pozemky, upravuje všeobecne záväzne nariadenie (VZN), ktoré začne platiť od 15. novembra 2023.


TASR o tom informovalo mesto Žilina.         

Primátor Žiliny Peter Fiabáne podotkol, že mesto chápe potrebu riešiť problematiku zaobchádzania so zvieratami. "Nie sme jediní, kto na území mesta reguluje predaj kaprov, touto otázkou sa zaoberali aj obchodné reťazce. Rozhodnutie zakázať predaj živých rýb na pozemkoch mesta a vo vlastníctve mesta je reakciou na túto tému a mesto chce ísť príkladom. Práve predvianočný čas považujeme za vhodnú dobu, keď môžeme ukázať náš postoj," skonštatoval.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2017
Veľkonočnú výstavu vytvorili klienti domovov sociálnych služieb
V priestoroch foyer Žilinského samosprávneho kraja začala 16. marca tradičná výstava Veľká noc v zariadeniach sociálnych služieb. Od 16. marca do 18. apríla ponúka 27 stánkov unikátne ručne vyrobené dekorácie s tematikou Veľkej noci.
viac
13.12.2019
Priatelia Stonožky venovali nemocnici viac ako 9-tisíc eur z predaja pohľadníc
Členovia OZ „Priatelia Stonožky“ aj tento rok odovzdali peňažné šeky na podporu oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. Žilinskej nemocnici venovali „Stonožkári“, ako sa členovia združenia nazývajú, 9 454,90 eur z vlaňajšieho predaja vianočných pohľadníc.
viac
28.07.2020
Zastupiteľstvo bude opätovne riešiť predaj majetku samosprávy
Na programe druhého mimoriadneho zasadnutia Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktoré sa uskutoční v stredu (29. 7.), bude jedným z bodov programu aj hlasovanie o predaji prebytočného majetku.
viac
15.11.2023
Živé ryby budú v Žiline a okolí predávať na súkromných a prenajatých pozemkoch
V Žiline a okolí bude v decembri predávať živé ryby zhruba desať subjektov na svojich alebo prenajatých pozemkoch. Združenie chovateľov rýb na Slovensku to uviedlo v reakcii na zákaz predaja sladkovodných rýb a kaprov na pozemkoch mesta Žilina, ktorý začal platiť v stredu na základe VZN.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %