Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
04.11.2021 08:40

Záujem o vakcíny je v Šali veľký


Ilustračná snímka: (tasr).


Záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v Šali neklesá. Podľa radnice prišlo v predchádzajúci víkend na prvú, druhú i tretiu dávku vakcíny množstvo ľudí.


„Mobilný očkovací tím sa preto rozhodol, že vakcínu bude podávať aj v mimoriadnom termíne v nedeľu (7. 11.),“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

Počas nasledujúcej nedele bude očkovanie opäť prebiehať v kultúrnom dome v mestskej časti Veča od 8.00 do 18.00 h. „Vďaka mobilnej očkovacej jednotke nemusia naši obyvatelia vycestovať za vakcínou, dostanú ju priamo v našom meste. Posledné týždne prišli na prvé očkovanie stovky ľudí,“ skonštatovala Kollerová.

Ako doplnila, všetci, ktorí dostali prvú dávku vakcíny, môžu aj druhé očkovanie absolvovať v kultúrnom dome vo Veči. „Vyplýva to z termínov, ktoré nám poskytla mobilná očkovacia jednotka. Tá bude okrem 7. novembra podávať vakcínu aj 20. a 27. novembra a tiež 4. decembra. Očkovacia látka je od Pfizer/BioNTech,“ doplnila Kollerová.

Šaľa patrí s Komárnom, Galantou a Bratislavou k posledným okresom, ktoré podľa COVID automatu zostávajú v oranžovej farbe.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2021
Komárňanská nemocnica zvyšuje kapacity očkovania až na 700 ľudí denne
Nemocnica AGEL Komárno síce eviduje pandemickú situáciu ako stabilnú, počas víkendu však prijala desiatich covid suspektných pacientov. Prioritou nemocnice v boji s pandémiou ostáva očkovanie.
viac
22.06.2021
PSK vyočkoval už takmer 146-tisíc vakcín proti koronavírusu
Prešovský kraj vo svojich očkovacích centrách a prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby vyočkoval už takmer 146-tisíc vakcín proti koronavírusu. Počas posledného víkendu sa podala prvá alebo druhá dávka proticovidovej vakcíny viac ako 11 800 ľuďom.
viac
03.11.2021
BSK spustil prihlasovanie na očkovanie treťou dávkou
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vytvoril formulár, na základe ktorého zisťuje záujem o očkovanie treťou dávkou proti ochoreniu Covid- 19. Na základe počtu prihlásených ľudí potom prispôsobí aj výber miesta očkovania.
viac
05.11.2021
BBSK posiela pomoc Nitre
Výjazdové očkovacie jednotky BBSK budú v sobotu k dispozícii záujemcom o očkovanie priamo v obchodnom centre Európa v Banskej Bystrici. Pomoc s vakcináciou posiela kraj aj do Nitry, kde mesto na svojom území v najbližších dňoch zriadi viacero mobilných očkovacích miest.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %