Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
18.01.2023 01:30

Záujem o klzisko neutícha, doteraz si prišlo zakorčuľovať vyše 3500 ľudí


Snímka zdroj: (Mesto Brezno).


Nová ľadová plocha, ktorú v Brezne sprístupnili pred vianočnými sviatkami, bola najväčším lákadlom Ľadového mestečka v centre mesta. Verejné klzisko pod holým nebom zostáva stále otvorené, o termíne ukončenia jeho prevádzky rozhodne až počasie.


Ako uviedlo mesto na svojej webstránke, záujem o verejné korčuľovanie bol doposiaľ veľký. Atrakciu, ktorú na Horehroní otvorili po prvý raz, si užívajú domáci i návštevníci regiónu.

"Od spustenia prevádzky do 8. januára sme zaevidovali viac ako 3500 návštevníkov všetkých vekových kategórií. Keďže nejde o prírodné klzisko, výber vstupného nám pomáha pokryť náklady na prevádzku ľadovej plochy," konštatoval vedúci odboru športu a kultúry magistrátu Miroslav Baran.

Tristo štvorcových metrov ľadovej plochy môžu korčuliari využívať aj v mierne plusových teplotách, čo umožňuje moderná chladiaca technológia, na ktorú prispel Banskobystrický samosprávny kraj a zadovážila breznianska radnica. Klzisko je otvorené takmer každý deň v dvoch vstupoch, od 16.00 do 17.30 a od 18.00 do 19.30 hod. Kto korčule nemá, priamo pri ľadovej ploche je požičovňa. Deti môžu využiť aj pomôcky na učenie korčuľovania.

"Teší ma, že otvorenie klziska pod vynovenou zvonicou malo taký úspech. Cestu na ľad si našlo množstvo ľudí, a to nielen z Brezna a blízkeho okolia, ale dokonca i návštevníci zo vzdialenejších miest," reagoval iniciátor sprevádzkovania mobilnej ľadovej plochy na námestí primátor Tomáš Abel.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2019
Brezňania kompostujú vo veľkom, mesto muselo doobjednať 150 nádob
Brezňania začali kompostovať vo veľkom. O mestské kompostéry je taký enormný záujem, že samospráva musela doobjednať ďalších 150 nádob určených na zhodnocovanie biologicky rozložiteľného odpadu, aby uspokojila všetkých oprávnených žiadateľov. Informoval o tom brezniansky magistrát.
viac
20.05.2021
Záujem o otvorené vládnutie a veci verejné medzi občanmi rastie
Mesto Banská Bystrica sa ešte v minulom roku zapojilo do programu Partnerstva pre otvorené vládnutie (Open Government Partnership Local, tzv. OGP Local 2020) spolu s organizáciami – Interaktívnou školou urbanizmu a územného plánovania a organizáciou Dialogue Centre.
viac
25.08.2021
Kontrola nákupov za verejné peniaze patrí do konceptu otvoreného vládnutia
Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák prijal pozvanie od splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Martina Giertla na prezentáciu práce úradu na októbrovom Týždni otvoreného vládnutia.
viac
09.02.2023
V meste sprevádzkovali verejné klzisko i stopu na bežecké lyžovanie
Vďaka priaznivým poveternostným podmienkam, práci dobrovoľníkov a technických služieb sa podarilo v týchto dňoch v podtatranskom meste Svit sprevádzkovať klzisko pri "Mladosti".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %