Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
25.02.2019 01:45

Zastupiteľstvo KSK schválilo dotácie pre poskytovateľov sociálnych služieb


Ilustračná snímka: Veronika Janušková


Poskytnutie dotácie pre 31 neverejných poskytovateľov sociálnych služieb v celkovej výške 317 000 eur v pondelok schválilo Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK). Peniaze pôjdu z centrálnej rezervy krajského rozpočtu.


K podporeným poskytovateľom patria domovy sociálnych služieb, špecializované zariadenia, zariadenia podporovaného bývania či rehabilitačné strediská. Dotácia je zameraná na čiastočné pokrytie zvýšených nákladov na poskytovanie sociálnych služieb. "Výška dotácie bola určená z nárastu ceny práce pri minimálnej mzde oproti roku 2018, kde bol zohľadnený aj nárast príplatkov, a to vo výške 69 eur na zamestnanca a mesiac," uviedol predseda KSK Rastislav Tnka. Dodal, že kraj vlastne rieši zvýšenie výdavkov neverejných poskytovateľov, ktoré spôsobil štát.       

Maximálna výška dotácie pre jedného poskytovateľa je podľa všeobecne záväzného nariadenia KSK 16.600 eur a je určená na úhradu bežných výdavkov. Na tejto úrovni ju dostali napríklad Arcidiecézna charita Košice, neziskové organizácie Domovina v Žehre, Kontakt a LUX v Košiciach, Súcit vo Veľkých Kapušanoch, združenie Teresa Benedicta v Michalovciach či Psychiatrická liečebňa Samuela Bluma v Plešivci.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Mesto pripravuje nový územný plán
Mesto Vráble pripravuje nový územný plán. Mesto ako orgán územného plánovania konštatovalo, že sa zmenili územno-technické, hospodárske a sociálne predpoklady a na základe toho rozhodlo o obstaraní nového Územného plánu mesta Vráble.
viac
05.02.2021
J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.
viac
16.02.2021
Dotácie z rozpočtu mesta budú rozdeľovať poslanci a primátor
Hlohovec otvoril výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie z rozpočtu mesta pre rok 2021.
viac
05.11.2021
Napriek kríze župa vyčlenila na občianske projekty viac ako dva milióny eur
Župní poslanci schválili finančnú podporu z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS) na rok 2022. Žiadatelia o dotáciu tak môžu predkladať projekty na podporu kultúry, mládeže, športu, životného prostredia a rozvoja vidieka, pričom v roku 2022 rozdelí Bratislavský kraj 2,1 mil. eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %