Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
05.02.2021 02:25

J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur


Ilustračná snímka (ttsk)


Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.


 

 

„Som presvedčený, že 500 tisíc eur pomôže najmä subjektom pôsobiacim v cestovnom ruchu. Tento segment hospodárstva bol totiž veľmi negatívne zasiahnutý koronakrízou a potrebuje pomoc. Pri rozhodovaní o projektoch sme sa zamerali predovšetkým na podporu atraktivity nášho územia. Verím, že tento impulz prichádza v správnej chvíli,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

O podporu mohli požiadať miestne akčné skupiny, oblastné organizácie cestovného ruchu, občianske združenia či neziskové organizácie. Hodnotiaca komisia posudzovala 112 žiadostí o celkovo 3,5 milióna eur. Zastupiteľstvu odporučila schváliť 19 z nich, ktoré dosiahli najvyšší počet bodov a boli označené ako najlepšie pri dodržaní regionálnej proporcionality.

Trnavská župa podporí napríklad Domka – Združenie saleziánskej mládeže, ktoré v Trnave vytvorí komunitnú obývačku. V okrese Hlohovec bude vyznačená časť cykloturistickej trasy medzi Hlohovcom a Nemšovou. Obnovený bude aj anglický park v areáli kaštieľa v Moravanoch nad Váhom v okrese Piešťany.

Obnovený bude aj vstupu do národnej baziliky Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne združením SEPTIMAVIA. Občianske združenie Partnerstvo pre Horné Záhorie o. z. zas vytvorí sieť smart infobodov v obciach a mestách na Záhorí.

Z iniciatívy združenia Nature Photo vznikne oddychový ostrovček pre peších a cyklistov v obci Baka v okrese Dunajská Streda. V juhovýchodnej veži Neogotického kaštieľa v Galante, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou, bude zriadená stála expozícia o histórii mesta od 17. storočia.

Zoznam všetkých projektov vrátane tých podporených je zverejnený TU.

 

 

Autor: Jozef Viskupič, trnavský župan


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2020
TTSK vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja 500 000 eur
Trnavský samosprávny kraj pripravil aj v roku 2020 dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja so zameraním predovšetkým na rozvoj a zatraktívnenie cestovného ruchu.
viac
24.11.2020
Na prihlásenie sa do výzvy na podporu regionálneho rozvoja ostáva týždeň
Na prihlásenie sa do výzvy trnavskej župy na podávanie žiadostí o podporu regionálneho rozvoja v roku 2021 ostáva už len týždeň.
viac
23.01.2021
Do dotačných výziev TTSK sa môžu organizácie a samosprávy zapojiť do 5. februára
Do 5. februára sú otvorené dve dotačné výzvy Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), v rámci ktorých je vyčlenených 600.000 eur. Organizácie a samosprávy sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva z rozpočtu TTSK.
viac
27.09.2021
K Svetovému dňu cestovného ruchu budú cyklobusy do Karpát zadarmo
Na oslavu Svetového dňa cestovného ruchu odvezie cyklobus bicyklistov aj turistov zadarmo za zážitkami do Malých Karpát.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %