Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
20.12.2022 04:15

Zariadenie sociálnych služieb Zelený dom v Skalici rozšíri kapacitu


Ilustračná snímka: (tasr).


Zariadenie sociálnych služieb (ZSS) Zelený dom v Skalici, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), rozšíri svoju kapacitu na 40 miest. Investícia je plánovaná vo výške 827 000 eur. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.


Zariadenie v Skalici funguje už 30 rokov. "Reagujúc na dopyt po poskytovaní sociálnej starostlivosti sme sa rozhodli rozšíriť kapacity prostredníctvom nadstavby budovy. Aj v kontexte očakávaného demografického vývoja priebežne investujeme do výstavby, rozširovania kapacít či modernizácie zariadení. Najväčšou plánovanou investíciou tohto druhu je výstavba zariadenia sociálnych služieb v Moravskom Svätom Jáne," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Samosprávny kraj nadstavbou Zeleného domu v Skalici zvýši jeho kapacitu na 40, čo je v zmysle legislatívy maximálny možný počet miest. Aktuálne prebieha proces prípravy projektovej dokumentácie. Vyhlásenie verejného obstarávania na zhotoviteľa stavebných prác sa predpokladá začiatkom budúceho roka.

V zariadení aktuálne pracuje 38 zamestnancov. "Zariadenie poskytuje ambulantnú i pobytovú formu sociálnych služieb aktuálne pre 35 klientov. Klientmi môžu byť dospelí, ale aj deti, ktorým zároveň zabezpečujeme výchovu. Služby domova sociálnych služieb momentálne využíva 32 prijímateľov a v špecializovanom zariadení sú aktuálne traja klienti. Okrem našej prvoradej úlohy, ktorou je starostlivosť, sa snažíme o zvyšovanie kvality života klientov prostredníctvom rôznych krúžkov, aktivít a podujatí," doplnila riaditeľka zariadenia Beata Minďašová.

Kraj v predchádzajúcom období v zariadení vybudoval bezbariérový vstup, spojovacie chodby a zrekonštruoval rozvody zdravotno-technickej inštalácie.

O rozvoj sociálnej starostlivosti v Skalici sa samosprávny kraj pričinil aj sprostredkovaním eurofondového nenávratného finančného príspevku z Integrovaného operačného programu (IROP) vo výške 2,5 milióna eur pre občianske združenie Mikádo. V rámci projektu bolo rovnomenné neverejné zariadenie sociálnych služieb rozšírené o nové priestory, v ktorých je poskytovaná starostlivosť ľuďom s telesným, mentálnym a zrakovým znevýhodnením.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2016
Zberné dni v Kauflande
Od piatka 15. do pondelka 18. júla 2016 je možné priniesť odpad pred obchodné domy Kaufland v Bardejove, Bratislave - Patrónke, Košiciach – Nad jazerom, Novom Meste nad Váhom, Sabinove, Šamoríne a v Zlatých Moravciach a odovzdať ho do špeciálnych zberných nádob.
viac
15.12.2016
Mestskí poslanci schválili zákon roka, ráta s úverom na Dom kultúry
Vyrovnaný, ambiciózny čo do rozvoja mesta a orientovaný na získanie zdrojov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov, taký je zákon roka mesta Banská Bystrica na rok 2017, ktorý 13. decembra jednomyseľne schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).
viac
28.02.2020
MČ Sídlisko KVP opätovne prevzala kontrolu nad stavbou Senior domu
Košická mestská časť Sídlisko KVP za účasti polície a právneho zástupcu v utorok (25. 2.) po siedmich rokoch prevzala opätovne kontrolu nad areálom bývalej škôlky v Drocárovom parku, kde malo fungovať centrum pre seniorov.
viac
23.03.2023
Na Záhorí začali stavať Moravskú cyklomagistrálu medzi Holíčom a Skalicou
Úsek Moravskej cyklomagistrály v dĺžke 6,1 kilometra, ktorý povedie od Baťovho kanála v Skalici až po Holíč, začal stavať Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %