Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
04.04.2024 11:25

Zápis do 1. ročníka - Rozhodnutie riaditeľa základnej školy (do 15. júna)


Obrázok zdroj: Zborov nad Bystricou


Riaditeľ základnej školy vydá rozhodnutie o prijatí dieťaťa na vzdelávanie do základnej školy do 15. júna. Spolu s rozhodnutím o prijatí archivuje aj prihlášku a jej prílohy. Pri rozhodovaní o prijatí na základné vzdelávanie postupujú riaditelia všetkých základných škôl podľa Správneho poriadku.


Riaditeľ základnej školy do 30. júna príslušného kalendárneho roka zašle zoznam detí (Oznámenie RŠ o plnení PŠD) prijatých na plnenie povinnej školskej dochádzky obci, v ktorej majú trvalý pobyt. Ak ani jednému zo zákonných zástupcov nebol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, riaditeľ školy doručuje rozhodnutie obom zákonným zástupcom dieťaťa osobitne.

Riaditeľ školy doručí rozhodnutie iba jednému zákonnému zástupcovi len v prípade, ak doručovacia adresa druhého zákonného zástupcu nie je škole známa alebo ak sa tak zákonní zástupcovia dohodli a túto dohodu deklarovali písomným vyhlásením podľa § 144a ods. 4 školského zákona, ktorú doručili riaditeľovi školy.

Usmernenie k doručovaniu rozhodnutí riaditeľov škôl a riaditeľov školských zariadení nájdete TU.

Autor: (Zdroj: Ministerstvo školstva,výskumu, vývoja a mládeže SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
Piešťany chcú spustiť pilotný ročník participatívneho rozpočtu
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu (PR) chcú v meste spustiť ešte pre tento rok. Poskytne obyvateľom príležitosť podať projekty na zlepšenie života v meste.
viac
15.04.2020
Od dnes sa začínajú zápisy prvákov, avšak bez ich osobnej účasti
Od stredy 15. apríla sa na základných školách začínajú zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2020/2021. Tento rok sa však uskutočnia inak ako po minulé roky, a to bez osobnej účasti detí a rodičov.
viac
10.06.2020
Doklady potrebné na prijatie detí do škôl treba odovzdať do 14. augusta
Doklady potrebné na prijatie detí do škôl je potrebné odovzdať do 14. augusta. Ide napríklad o potvrdenia, odporúčania či vyjadrenia. Vyplýva to z rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga.
viac
01.12.2020
Žiadosti o dotácie v BBSK možno podávať až do konca roka
Žiadosti o dotácie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) môžu žiadatelia podávať až do konca tohto roka, pôvodne to však bolo len do konca novembra. Rozhodli o tom banskobystrickí krajskí poslanci na pondelkovom rokovaní zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %