Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
06.11.2021 09:55

Záložky do kníh spojili takmer 1000 škôl naprieč Slovenskom a Českou republikou


Ilustračná snímka


ZŠ Šmeralova v Prešove sa zapojila do 12. ročníka projektu "Záložka do knihy spája školy", ktorého cieľom je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami a osemročnými gymnáziami, a taktiež podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh.


Výmena záložiek do kníh sa stáva každoročnou tradíciou aj na ZŠ Šmeralova. Do 12. ročníka česko-slovenského projektu „Záložka do knihy spája školy“ sa prihlásilo 928 škôl. Z toho 224 z Českej republiky a 704 zo Slovenska. Slovenská pedagogická knižnica ako organizátor projektu, priradila pre ZŠ Šmeralova partnerskú školu ZŠ s MŠ Papradno.

„Veľmi nás potešila spolupráca s touto výnimočnou školou sídliacou v okrese Považská Bystrica. Navzájom sme si vymenili nielen 100 kusov záložiek do kníh vyrobených deťmi v ŠKD, ale aj informácie o škole, o meste Prešov a obci Papradno. Touto cestou ďakujeme aj primátorke mesta Prešov Ing. Andrei Turčanovej za dar v podobe knihy o Prešove pre našu partnerskú školu. Naše poďakovanie patrí aj starostovi obce Papradno Ing. Romanovi Španihelovi za publikácie o obci Papradno,“ uviedla Mgr. Tamara Škovránková, koordinátorka projektu na ZŠ Šmeralova.

 

Autor: Zdroj: presov.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2018
100. výročie vzniku Česko-Slovenska pripomenie aj poštová známka
Alegória mladej Česko-Slovenskej republiky v podobe dievčaťa v kroji lemovanom trikolórou – to je motív novej poštovej známky, ktorú Slovenská pošta vydáva pri príležitosti 100. výročia vzniku Česko-Slovenska.
viac
01.04.2021
Na ZŠ a SŠ sa rozbehla digitálna transformácia vzdelávania
Digitálna transformácia vzdelávania začína byť realitou. V rámci Národného projektu „IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie“ sa dňa 31.3.2021 končí vzdelávanie, do ktorého sa prihlásilo 664 riaditeľov a digitálnych koordinátorov z 353 základných a stredných škôl z celého Slovenska.
viac
10.06.2021
Projektový šprint - zrýchli digitálnu transformáciu škôl
Školy získajú odbornú podporu pri digitalizácii výučby. Inštitút vzdelávacej politiky ministerstva školstva spúšťa v spolupráci so Svetovou bankou iniciatívu „Projektový šprint“.
viac
08.11.2022
Interaktívne česko-slovenské predstavenia ukázali deťom, ako správne triediť
Triedenie odpadu môže byť zábava. Presvedčili sa o tom deti z materských a základných škôl, ktoré navštívili interaktívne predstavenia O Balynce, dobrém štěněti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %