Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
18.02.2023 04:15

Vzdelávacia a informačná platforma Viki prichádza s viacerými novinkami


Ilustračná snímka.


Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR podporuje projekty zamerané na vzdelávanie učiteľov a žiakov v rôznych oblastiach.


Jedným z nich je aj aktuálne štartujúci online vzdelávací program Fenomény sveta Peniaze, ktorý je v súlade s hlavnými princípmi pripravovanej kurikulárnej reformy. Ďalšou novinkou je Digitálna knižnica Kubo Edu Plus, ktorá je sprístupnená do 31. augusta všetkým prihláseným učiteľom a žiakom na vzdelávacom portáli Viki.iedu.sk. Informoval o tom odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva.

Na rozvíjanie čitateľskej gramotnosti detí neslúžia iba učebné texty, ale aj knihy spojené s bežným životom mimo školy. Rezort školstva sa rozhodol sprístupniť digitálnu knižnicu Kubo Edu Plus. "Digitálna knižnica obsahuje stovky e-publikácií, ktoré je možné čítať všade, kde je prístup na internet, kedykoľvek a vyhľadávať rôzne tituly podľa záujmov a kľúčových slov. Určená je pre deti od dvoch do 14 rokov," priblížili z rezortu školstva.

"Sprístupnením knižnice prostredníctvom portálu Viki sa ministerstvo snaží zabezpečiť prístup ku kvalitnej literatúre pre všetky deti bez ďalších nákladov pre rodiča," uviedlo MŠVVaŠ SR s tým, že vďaka tejto knižnici sa zadarmo dostanú k širokej ponuke kníh aj deti, ktoré bežne prístup ku knihám nemajú.

Program Fenomény sveta Peniaze je určený pre učiteľov druhého stupňa základných škôl a osemročných gymnázií, ktorí vyučujú finančnú gramotnosť. Zapojiť sa môžu aj ostatní pedagógovia, ktorí sa o svet financií zaujímajú. Táto forma vzdelávania pomôže v rozvoji ich pedagogických kompetencií v oblasti didaktiky, plánovania a realizovania vyučovania.

Rezort školstva informoval, že všetci zapojení učitelia získajú prístup na vzdelávacie videá Fenomény sveta Peniaze od BBC s interaktívnymi aktivitami do konca školského roka 2022/2023 pre celú svoju triedu a 100 učiteľov získa kompletný balík materiálov Fenomény sveta Peniaze sprístupom na jeden rok pre celú svoju triedu. Balík obsahuje kombináciu tlačených metodík, hry a komponentov do triedy, sprievodcov a prístup k digitálnemu obsahu.

Videá a interaktívne aktivity sú dostupné aj na centrálnom úložisku digitálneho vzdelávacieho obsahu ministerstva školstva Viki (viki.iedu.sk). Prístup k nim budú mať automaticky všetci zapojení učitelia po prihlásení sa cez svoj riam účet.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.09.2020
MŠVVaŠ chce zmeniť zákon o financovaní škôl
Vzhľadom na zavedenie povinného predprimárneho vzdelávania chce Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR upraviť niektoré aspekty financovania regionálneho školstva.
viac
21.12.2020
Ministerstvo školstva doriešilo otázku portálu na dištančné vzdelávanie
Ministerstvo školstva doriešilo otázku portálu na dištančné vzdelávanie, účty má už 38 425 učiteľov.
viac
20.01.2021
Začala sa spolupráca na posilnenie globálneho vzdelávania na Slovensku
Podpora a rozvoj aktivít na posilnenie globálneho vzdelávania na Slovensku. To je hlavným cieľom spolupráce medzi Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR, Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Európskou sieťou pre globálne vzdelávanie (GENE).
viac
20.07.2021
Rezort školstva posilnil online vzdelávaciu platformu o nové edukačné videá
Rezort školstva posilnil online vzdelávaciu platformu Viki a digitálnu databázu učiva Edu TV o nové materiály či edukačné videá v rôznych jazykových mutáciách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %