Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
22.12.2022 12:35

Výťažok z tohtoročného Primátorského punču je takmer tritisíc eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Výťažok z tohtoročného Primátorského punču v Banskej Bystrici je takmer tritisíc eur. V stredu o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.


Pripomenula, že po dvojročnej prestávke, spôsobenej pandémiou nového koronavírusu, sa spolu s vianočnými trhmi a kultúrnym programom vrátil na banskobystrické námestie aj Primátorský punč. Centru včasnej intervencie v Banskej Bystrici z neho pôjde 2653,57 eura. "Nezisková organizácia použije finančný dar na vybavenie herne, požičovne pomôcok pre rodiny v starostlivosti alebo na zakúpenie diaprojektora, využívaného pri organizovaní workshopov," spomenula hovorkyňa.

Hlavnými činnosťami centra sú podpora komplexnej stimulácie vývinu dieťaťa v domácom prostredí, sociálne poradenstvo i rehabilitácia. "V rodinách poskytujeme sociálnu službu včasnej intervencie za pomoci tímu odborníkov. Špeciálnych a liečebných pedagógov, psychológov a sociálnych pracovníkov," podotkla riaditeľka Centra včasnej intervencie Banská Bystrica Eva Mrenicová. Dodala, že v skupine ich je v súčasnosti osem a v starostlivosti majú sto rodín.

Banskobystrické Vianoce pokračujú aj po Primátorskom punči. Pastierske Vianoce sú na programe 26. decembra o 17.00 h. V Kostole Panny Márie Pomocnice kresťanov v saleziánskom stredisku v Sásovej bude svätá omša a vianočné pásmo, ktoré predstaví zvyky našich predkov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.12.2017
Dobrá vec sa podarila
Tradičné charitatívne podujatie – Primátorský punč aj tento rok sprevádzala dobrá nálada, ľudová hudba, tanec i spev. Napriek mrazivému počasiu sa Banskobystričanom a návštevníkom mesta podarilo v utorok, 19. decembra vyzbierať sumu 2 524, 24 eur.
viac
12.12.2019
Silvestrovské oslavy sú zrušené, aj peniaze z punču pôjdu do Prešova
Výťažok z Primátorského punča, ktorá sa uskutoční na Námestí SNP v Banskej Bystrici, nepôjde v tomto roku pre zariadenia a organizácie poskytujúce sociálne služby, ako je už každoročne zvykom. Poputuje do Prešova, ľuďom na Mukačevskej ulici, ktorých postihlo minulý týždeň nešťastie.
viac
16.11.2022
Do mesta sa po dvoch rokoch vrátia tradičné vianočné trhy
Do Banskej Bystrice sa po dvoch rokoch vrátia vianočné trhy v rozsahu, ako ich obyvatelia mesta poznajú z obdobia pred pandémiou nového koronavírusu.
viac
30.11.2022
Vianočné osvetlenie v Hriňovej zdražovanie energií neovplyvní
Vianočné osvetlenie v Hriňovej v Detvianskom okrese zdražovanie cien energií neovplyvní. Potvrdil to primátor mesta Stanislav Horník.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %