Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.12.2017 04:42

Dobrá vec sa podarila


Výťažok z predaja punču osobne odovzdal primátor Ján Nosko.


Tradičné charitatívne podujatie – Primátorský punč aj tento rok sprevádzala dobrá nálada, ľudová hudba, tanec i spev. Napriek mrazivému počasiu sa Banskobystričanom a návštevníkom mesta podarilo v utorok, 19. decembra vyzbierať sumu 2 524, 24 eur.


150 litrov vianočného punču, 50 litrov čaju, 500 hrnčekov s tematikou Banskobystrických Vianoc, 120 škvarkových pagáčov a 500 kusov sladkých koláčov. Také sú štatistiky tohtoročného Primátorského punču, ktorý bol po prvý raz spojený s rozdávaním Betlehemského svetla. O program a dobrú náladu sa postaral FS Urpín, DFS Matičiarik a Združenie autentického folklóru Pohronci.

Výťažok z predaja punču odovzdal 21. decembra primátor Ján Nosko riaditeľke krízového strediska pre deti a osamelých rodičov, Domu sv. Alžbety, Ľubici Michalíkovej. „Ďakujem každému, kto v tomto predvianočnom čase prišiel a prispel na dobrú vec. Štedrý výťažok je od dnešného dňa už v rukách tých, ktorí našu pomoc potrebujú,“ povedal primátor Nosko.

Podľa slov riaditeľky krízového strediska výťažok použijú na kúpu nového vysávača, práčky, potrebného zariadenia do detských izieb a bežné hygienické potreby.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Mestskí poslanci schválili zákon roka, ráta s úverom na Dom kultúry
Vyrovnaný, ambiciózny čo do rozvoja mesta a orientovaný na získanie zdrojov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov, taký je zákon roka mesta Banská Bystrica na rok 2017, ktorý 13. decembra jednomyseľne schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).
viac
08.12.2017
Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček
Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.
viac
22.12.2022
Výťažok z tohtoročného Primátorského punču je takmer tritisíc eur
Výťažok z tohtoročného Primátorského punču v Banskej Bystrici je takmer tritisíc eur. V stredu o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.
viac
07.01.2023
Výťažok z Primátorského punču dosiahol viac ako 24 500 eur
Sumu 24.521 eur vyzbierali koncom minulého roka v rámci Primátorského punču počas vianočných trhov v Košiciach. Pre TASR to uviedol hovorca mesta Dušan Tokarčík s tým, že výťažok z neho poputuje rovným dielom štyrom organizáciám.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %