Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
20.08.2021 12:06

Výrobcovia medoviny pripravili podujatie Medovina inak


Ilustračná snímka (tasr)


V dvoch obciach Trnavského kraja, v Smoleniciach a Dolnej Krupej, budú môcť návštevníci ochutnať medovinu v podobe, ako na ňu nie sú zvyknutí.


"Už dlhšie sme premýšľali nad tým, ako ľudí vyviesť zo stereotypu a predstaviť im medovinu v trochu inej podobe. Rozhodli sme sa preto vytvoriť s lokálnou medovinou a včelovinou projekt, ktorý predstaví tento nápoj netradičnejšie. Oslovili sme Trnavčana Róberta Šajtlavu, ktorý získal ocenenie barová osobnosť roka 2019, aby namiešal drinky, ktoré vás prenesú do sveta explózie chutí,"  informoval TASR výkonný riaditeľ OOCR Trnava Tourism Alexander Prostinák.      

V Dolnej Krupej bude možné ochutnať drinky s príchuťou medoviny Ambrozia. "Bude to v kombinácii s karamelom, citrónovou šťavou a zázvorom alebo Staroslovanskú tmavú medovinu s marakujovým sirupom a jablkovou šťavou," uviedol Šajtlava.     

 V medovinárstve, ktoré sídli v Smoleniciach, budú návštevníkom k dispozícii drinky s miestnou včelovinou. "Tú dopĺňa malinové pyré s jablkovo-medovým ciderom alebo netradičná, ale sladko osviežujúca príchuť duly a šípok," doplnil riaditeľ oblastnej organizácie.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
Na Slávnosti ruží budú podávať medovinu z ružových lupeňov
Už deviatykrát otvorí kaštieľ v Dolnej Krupej pri Trnave svoje brány Slávnosti ruží.
viac
03.08.2018
Obecné zastupiteľstvo je pozvané na návštevu k Nočným vlkom
Starosta Teofil Mihalovič a dolnokrupskí obecní poslanci sú pozvaní na návštevu sídla Nočných vlkov pri Dolnej Krupej. Absolvujú ju ešte pred zasadnutím obecného zastupiteľstva, ktoré je zvolané na stredu 8. augusta.
viac
04.05.2021
Vyskúšajte individuálne prehliadky Trnavy a okúste život richtárov a katov
Turistický ruch v meste Trnava pomaly ožíva. Krajské mesto svojim návštevníkom ponúka možnosť absolvovať tematické individuálne prehliadky, samozrejme, za dodržania platných nariadení. Návštevníci sa počas prehliadok dostanú do stredoveku, okúsia život richtárov alebo katov.
viac
26.06.2023
Deti bude po zábavných miestach regiónu sprevádzať Srandoň trnavský
Sprievodcom po nielen zábavných letných aktivitách a miestach regiónu Trnava bude od tohto leta Srandoň trnavský (Iocilaris lasciva).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %