Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.10.2017 12:03

Vyhlásenie predsedu ZMOS Michala Sýkoru k voľbám do VÚC


Ilustračná snímka.


Od volebnej účasti záleží kvalita rozhodnutí VÚC. Blížiace sa voľby do orgánov samosprávnych krajov majú priamy vplyv na budúce rozhodovanie, regionálny rozvoj a spoluprácu krajských samospráv s mestami a obcami.


Vo voľbách sa o dôveru voličov uchádzajú aj starostovia a primátori, ktorí majú cenné priame skúsenosti s rozvojom samospráv, poznajú kompetencie, zodpovedne nastavujú lokálne priority a svojimi rozhodnutiami ich presadzujú. Práve preto môže byť ich volebný úspech pri voľbe poslancov výraznou pomocou v činnosti vyšších územných celkov. Napokon, štatutárni predstavitelia miest a obcí komunikujú s úradmi samosprávnych krajov a spolupracujú s ich organizáciami, čo znamená, že regionálna samospráva im nie je cudzia, lebo poznajú procesy, rozhodnutia a tiež ich dopady.

Od prichádzajúcich volieb do orgánov samosprávnych krajov očakávam záujem voličov o voľbu svojich zástupcov, a to, že pri využití jedného z najdôležitejších práv – práva voliť budú môcť kandidátov na predsedov a poslancov hodnotiť podľa doterajších skúseností a dosiahnutých výsledkov.

Voličom chcem zaželať správny výber, lebo predsedovia samosprávnych krajov a poslanci zastupiteľstiev samosprávnych krajov budú rozhodovať o regionálnom rozvoji, cestovnom ruchu, školstve, sociálnych veciach, kultúre, či o správe a údržbe ciest najbližších päť rokov.

Autor: (Michal SÝKORA, predseda ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Dominovali prípravy 27. snemu ZMOS a tézy pre programové vyhlásenie vlády SR
Štrbské Pleso – 6. apríl 2016 - Predseda ZMOS Michal Sýkora zvolal 6. rokovanie Rady ZMOS. Uskutočnilo sa 5. a 6. apríla 2016 v Štrbskom Plese. Dvojdňový program rokovania tvorilo 21 bodov, medzi ktorými dominovali prípravy 27. snemu ZMOS a tézy pre programové vyhlásenie vlády SR 2016 - 2020.
viac
05.11.2017
Štátna volebná komisia potvrdila zvolených predsedov krajov
Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán potvrdila výsledky sobotňajších (4. 11.) volieb do vyšších územných celkov.
viac
12.11.2018
Starosta Štrby je rekordérom, vo funkcii bude desiate volebné obdobie
Starosta Štrby Michal Sýkora je slovenským rekordérom, vo funkcii bude jubilejný desiatykrát. Po prvý raz v histórii však v komunálnych voľbách nemal súpera a svoju podporu mu vyjadrilo 767 tamojších obyvateľov.
viac
15.11.2018
Spoločná bilancia komunálnych volieb na Slovensku a v Čechách
Krásno nad Kysucou - 13. novembra 2018 – Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora spolu s predsedom Svazu měst a obcí České republiky Františkom Luklom na tlačovej konferencii bilancovali výsledky nedávnych volieb do orgánov samospráv na Slovensku a v Čechách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %