Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
03.05.2019 04:05

Viac než desaťtisíc ľudí začalo chodiť do práce na bicykli


Ilustračná snímka, zdroj: Lexikon.sk


Vo štvrtok prišlo do práce na bicykli viac ľudí ako obyčajne. Je to totiž prvý pracovný deň šiesteho ročníka kampane Do práce na bicykli, ktorá má za cieľ propagovať nemotorové druhy dopravy.


Iinformovali o tom jej organizátori, ktorí pripomínajú, že súťažné tímy sa môžu registrovať až do nedele 5. mája. V súčasnosti je zaregistrovaných viac než 10-tis.  ľudí.       

Súťažný tím pozostáva z dvoch až štyroch kolegov, ktorí registráciou na stránke www.dopracenabicykli.eu získajú prístupové údaje do systému kampane. V ňom si budú počas mája evidovať spôsoby ich dochádzania do práce. Vďaka svojej účasti si môžu zasúťažiť so svojimi kolegami a zabojovať o ceny. Predovšetkým však podporia hlavný cieľ celej kampane. Tým je motivácia kompetentných na úrovni štátu, samospráv a zamestnávateľov, aby vytvárali kvalitné a bezpečné podmienky pre tých, ktorí využívajú na cestu do práce bicykel.       

Organizátori v tejto súvislosti chvália najmä zamestnávateľov. "V priebehu rokov množstvo firiem významne skvalitnilo zázemie, ktoré majú zamestnanci – cyklisti na pracovisku k dispozícii. Pribudli priestory na odkladanie bicyklov, oblečenia či dokonca sprchy," priblížila národná koordinátorka kampane Andrea Štulajterová z Občianskej cykloiniciatívy Banská Bystrica.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2020
Do kampane Do práce na bicykli sa tento rok zapoja aj školy
Mesto Šaľa sa opäť zapojí do kampane Do práce na bicykli. Ako uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu, v tomto roku sa do akcie môžu zapojiť aj materské a základné školy. Zatiaľ sa prihlásili dve základné školy (ZŠ) a jedna škôlka.
viac
01.04.2021
Samosprávy sa už môžu registrovať do 8. ročníka kampane Do práce na bicykli
Ministerstvo dopravy a výstavby SR pripravuje ôsmy ročník celonárodnej kampane Do práce na bicykli 2021. Tento rok sa presunie z tradičného mesiaca máj na jún z dôvodu stálejšieho počasia. Registrácia samospráv sa spúšťa presne 1. apríla, registrovať sa budú môcť až do 21. mája 2021.
viac
16.07.2021
Martinčania najazdili na bicykli do práce 132 710 kilometrov
Martinčania najazdili počas júna v rámci súťaže Do práce na bicykli celkovo 132.710 kilometrov. Mestu sa tak podľa hovorkyne Zuzany Kalmanovej podarilo obhájiť prvenstvo z minulých ročníkov.
viac
14.10.2021
Druhý ročník projektu ELoGE Slovensko
Registrácia samospráv na získanie Európskej značky excelentnosti dobrej správy vecí verejných pre rok 2021 spustená.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %