Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
01.03.2019 05:35

Veselé prázdniny v Žilinskom kraji


Kysucká knižnica


Knižnice, divadlo, ale i hvezdárne. Za zábavným programom na jarné prázdniny nemusíte cestovať ďaleko. Organizácie v pôsobnosti Žilinskej župy majú pripravenú zaujímavú ponuku, ktorá poteší malých aj veľkých.


Už v pondelok 4. marca začínajú v Žilinskom kraji jarné prázdniny, na ktoré žiaci základných a stredných škôl netrpezlivo čakali. Ak neviete, ako zabaviť Vašich ,,prázdninárov,“ nechajte sa inšpirovať bohatou ponukou krajských kultúrnych organizácií.

Prvý marcový týždeň s jarnými prázdninami začína aj Týždeň slovenských knižníc. V knižniciach Žilinskej župy sú pripravené besedy, tvorivé dielne, zážitkové čítania pre všetky vekové kategórie. V Krajskej knižnici v Žiline sa bude každý pracovný deň od 10.00 hod. zážitkovo čítať pre deti od štyroch rokov na rôzne témy. Detičky budú cestovať rozprávkami, naučia sa starať o svoje zúbky, dozvedia sa ako fungujú dopravné pravidlá, ale aj ako sa správať slušne. Zapísať sa na rok bezplatne budú môcť čitatelia do 15 rokov.

Rozprávkové prázdninové dopoludnie ako i tvorivé výtvarné dielne čakajú na deti v Kysuckej knižnici v Čadci a v Oravskej knižnici Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne. Pripravené sú aj výstavy, autorské besedy so spisovateľmi a kurzy tréningov pamäti.

Po dobrej knihe či zaujímavej besede budete môcť spoznávať súhvezdia a sledovať to najkrajšie a najzaujímavejšie, čo hviezdna obloha ponúka. Večerné prázdninové pozorovania hviezd budú v pracovných dňoch od 18,30 hod. v Kysuckej hvezdárni v Kysuckom Novom Meste ako i v Pozorovateľni na Malom diele v Žiline.

A ak sa budete chcieť po celom dni na chvíľu zastaviť a pozrieť si niečo nové, určite si nenechajte ujsť premiéru divadelnej hry Dievčatko Momo a ukradnutý čas. Tá Vás zábavným a interaktívnym spôsobom prenesie do starého divadla, v ktorom zastal čas. Spracovanie príbehu je vhodné pre deti od 8 rokov.

Autor: (ts-zsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Január v znamení kultúry
Žilinská župa naplnila aj prvý mesiac roku 2017 jedinečnými podujatiami regionálnych galérií, knižníc, múzeí, divadiel či kultúrnych stredísk. Kysuce, Orava, Turiec, Horné Považie i Liptov ponúknu zážitky pre každého.
viac
26.02.2017
Župné knižnice vlani požičali takmer dva milióny publikácií
Päť knižníc v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v minulom roku zaregistrovalo 31 645 čitateľov, ktorí si vypožičali 1 934 301 kníh, časopisov či iných špeciálnych dokumentov.
viac
06.02.2020
Župa spustila prihlasovanie žiadostí o dotácie
Žilinská župa v pondelok (3. 2.) oficiálne spustila prihlasovanie žiadostí o dotácie. V tejto fáze prerozdelí viac ako pol milióna eur. Uchádzači môžu svoje žiadosti podať elektronicky.
viac
27.02.2021
Týždeň slovenských knižníc - župné knižnice chystajú online bohatý program
V pondelok (1. marca) sa začína v poradí 22. ročník Týždňa slovenských knižníc, do ktorého sa aktívne zapája aj osem knižníc Prešovského samosprávneho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %