Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
08.04.2024 01:05

Väčšina obyvateľov nesúhlasí s prípadnou výstavbou veterného parku


Ilustračná snímka


Väčšina obyvateľov obce Radošovce v okrese Skalica nesúhlasí s prípadnou výstavbou veterného parku v katastri obce. Miestne referendum je platné, keďže sa na ňom zúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov. TASR o tom informovala starostka Radošoviec Iveta Matúšová.


S prípadnou výstavbou veterného parku vyjadrilo súhlas 329 (34,24 percenta) a nesúhlas 632 (65,76 percenta) hlasujúcich. Celkový počet oprávnených voličov bol 1397, odovzdaných bolo 961 platných hlasov (68,79 percenta).         

"Teším sa z toho, že referendum je platné a že prišlo toľko ľudí podporiť naše miestne referendum," uviedla Matúšová pre TASR. Závery referenda sú podľa jej slov vzhľadom na účasť dostatočne relevantné.         

Miestne referendum sa v Radošovciach uskutočnilo v sobotu (6. 4.) od 7.00 do 22.00 h. Na referendovú otázku "Súhlasíte s výstavbou veterného parku v katastri obce Radošovce?" mohli obyvatelia Radošoviec na hlasovacom lístku označiť odpoveď áno alebo nie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2021
IPEC ukončil hrubú stavbu výskumno-vývojového centra v Senici s predstihom
Developerská skupina IPEC ako investor výstavby výskumno-vývojového centra a výrobných hál v senickom priemyselnom parku ukončila prvú fázu v predstihu. V tejto prvej fáze tu vznikne čiastočnou prestavbou a pripojenou novostavbou k už existujúcej budove výskumno-vývojové centrum.
viac
14.02.2022
Mestskú tržnicu prebudujú na regionálnu, začalo sa s prvou etapou
Mestskú tržnicu v Kežmarku chcú postupne prebudovať na regionálnu. V pondelok začali s realizáciou prvej etapy projektu, ktorý ráta s revitalizáciou celého územia pri hlavnej ceste vrátane parku a parkoviska.
viac
15.02.2023
Obyvatelia obce nesúhlasia s výstavbou spaľovne odpadu
Obyvatelia Močenka v okrese Šaľa nesúhlasia s výstavbou spaľovne odpadov neďaleko ich obce. Voči plánovanej výstavbe sa pripravuje petícia, obecní poslanci zvažujú aj vypísanie referenda.
viac
05.10.2023
Ornitológovia nesúhlasia so zámerom výstavby veterného parku na Orave
Slovenská ornitologická spoločnosť (SOS)/BirdLife Slovensko nesúhlasí so zámerom výstavby veterného parku v Tvrdošíne na Orave. Informovala o tom na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %