Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.11.2023 09:30

V Záhorskej Vsi dnes odhalia pamätnú tabuľu opernej dive Lucii Popp


Ilustračný výrez plagátu - pozvánky


V obci Záhorská Ves sa dnes o 13. hod. koná slávnostné odhalenie pamätnej tabule sopranistky Lucie Popp. Stane sa tak pri príležitosti 30. výročia jej úmrtia. Umiestnená bude na budove Obecného úradu v obci Záhorská Ves, kde sa táto svetová operná diva narodila.


Lucia Popp bola jednou z najvýraznejších osobností operného interpretačného umenia 20. storočia. Význam tejto osobnosti Bratislavského kraja ocenil aj bratislavský župan Juraj Droba udelením Titulu Historická osobnosť regiónu za rok 2022. Bratislavský samosprávny kraj ho udeľuje v rámci každoročných Ocenení výnimočných osobností kraja, ktoré prispeli k jeho rozvoju, či reprezentácii doma a v zahraničí.

Autor: (ts-BSK, Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.07.2018
V Čertižnom odhalili pamätnú tabuľu Adolfovi I. Dobrianskemu
Pamätnú tabuľu významnému rusínskemu národnému buditeľovi Adolfovi I. Dobrianskemu odhalili uplynulý víkend v obci Čertižné v okrese Medzilaborce, kde je aj pochovaný.
viac
27.09.2019
Peter Gajdoš odhalil v Trnovci nad Váhom pamätnú tabuľu generálovi J. Golianovi
Minister obrany SR Peter Gajdoš odhalil v piatok v obci Trnovec nad Váhom v okrese Šaľa pamätnú tabuľu venovanú pamiatke generála Jána Goliana, prvého veliteľa Slovenského národného povstania). TASR informovala hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková.
viac
21.11.2020
V Poprade odhalili pamätnú tabuľu Jánovi Bendíkovi
Pamiatku J. Bendíka si uctili jeho syn a vnuci, ako aj predseda Svetového združenia bývalých politických väzňov František Bednár.
viac
13.01.2021
Rakúsko pozastaví prevádzku dvoch hraničných priechodov
Spolkové ministerstvo vnútra Rakúska pozastaví pre situáciu v súvislosti s novým koronavírusom prevádzku na dvoch hraničných priechodoch. Opatrenie začne platiť v noci zo stredy na štvrtok (14. 1.). Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %