Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
24.09.2018 07:30

V Turovej opäť súťažili gulášoví majstri


Víťazný tím - DETI KVETOV


Prvú septembrovú sobotu sa uskutočnil už 6. ročník zápolenia o Guláš majstra Turová.


Súťaž vo varení gulášu sa každoročne uskutočňuje na futbalovom ihrisku, kde si svoj kuchársky kumšt tentoraz zmeralo desať súťažných družstiev.

Porota zložená z troch členov hodnotila kvalitu gulášu za zatvorenými dverami. Po hodinovom koštovaní určila prvých päť miest a jedno kreatívne družstvo.

Prvé miesto si na 6. ročníku „vygulášoval“ tím Deti kvetov z Turovej, ktorý podľa verdiktu poroty navaril najchutnejší guláš. Organizátori pripravili aj obecný guláš, ktorý mal medzi hosťami veľký úspech. Ďakujeme za to hlavnému kuchárovi pánovi Zemanovi a jeho pomocníkom.   

V mene OZ Turová sa chceme poďakovať organizačnému tímu za prípravu podujatia, sponzorom akcie, ktorí materiálne prispeli k výbornému priebehu tejto akcie ako aj za ozvučenie celej akcie. Občerstvenie bolo pripravené pre tých najmladších až po najstarších účastníkov. Deti mali navyše k dispozícii aj obnovené detské ihrisko. Vďaka patrí aj všetkým aktívnym obyvateľom, ktorí prispeli k zdarnému priebehu akcie zabezpečením miest na posedenie či pomocou pri dovoze a odvoze potrebného materiálu.

Podujatie sme končilo v popoludňajších hodinách s úsmevom na tvárach a so želaním, aby sme sa takto stretli aj o rok.

Obecné noviny č. 37-38/2018

Autor: Jana JAROTOVÁ, starostka obce


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.08.2018
Nezmeškajte poslednú možnosť odviezť sa legendárnou električkou či cyklautobusom
Ak ste náhodou počas leta nestihli, zabudli alebo z iného dôvodu neskúsili jazdu trenčianskou električkou či modrým autobusom s cyklovozíkom máte na to čas do nedele 2. septembra 2018, kedy bude oficiálne ukončená víkendová letná jazda električky i jazdy cykloautobusov.
viac
22.03.2019
MAS Podhoran vyhlásila 8. ročník súťaže o najčistejší chotár
Miestna akčná skupina (MAS) Podhoran vyhlásila 8. ročník súťaže Čistý chotár, ktorá potrvá do 6. mája, informovala o tom projektová manažérka MAS Podhoran Kvetoslava Jablonická.
viac
20.06.2019
Milovníci umeleckého prednesu súťažia na 65. Hviezdoslavovom Kubíne
Milovníci umeleckého prednesu poézie a prózy z celého Slovenska v týchto dňoch súťažia v priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Dolnom Kubíne na jubilejnom 65. ročníku celoštátnej recitačnej prehliadky Hviezdoslavov Kubín.
viac
13.04.2023
Netradičná súťaž pripomenie starobylé jedlá i historické boje
Priblížiť revolučné boje v rokoch 1848 a 1849 a prezentovať gastronómiu tohto obdobia je cieľom súťaže Komárňanské vojenské hostiny. Nezisková organizácia Pro Castello Comaromiensi ju organizuje 1. mája v Starej pevnosti v Komárne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %