Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.08.2018 08:55

Nezmeškajte poslednú možnosť odviezť sa legendárnou električkou či cyklautobusom


Ilustračný výrez plagátu


Ak ste náhodou počas leta nestihli, zabudli alebo z iného dôvodu neskúsili jazdu trenčianskou električkou či modrým autobusom s cyklovozíkom máte na to čas do nedele 2. septembra 2018, kedy bude oficiálne ukončená víkendová letná jazda električky i jazdy cykloautobusov.


Počas celého leta 2018 mali obyvatelia Trenčianskeho kraja možnosť previezť sa historickou električkou z Trenčianskej Teplej do kúpeľného mesta Trenčianske Teplice či spoznať kraj vďaka autobusom so zapriahnutým cyklovozíkom. So záverom letnej sezóny sa však neúprosne blížia aj posledné jazdy cykloautobusov i víkendovej letnej prevádzky električky.

Víkendová letná prevádzka Trenčianskej elektrickej železnice (TREŽ) je od tohto roku rozšírená aj o štátne sviatky. Pekný výlet do Trenčianskych Teplíc si tak môžete spraviť aj v stredu 29. augusta 2018 počas výročia Slovenského národného povstania. V prípade, že na sviatok máte už iné plány, nájdete električku na tradičnej trase jazdiť aj počas prvého septembrového víkendu, kedy bude zároveň ukončená víkendová letná prevádzka električky.

Historická električka jazdí počas celého roka s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja, vďaka čomu budú po víkendovej letnej prevádzke nasledovať do konca roku 2018 ešte dve príležitostné jazdy TREŽ. Tá prvá sa uskutoční už 8. septembra 2018 a bude spojená so súťažou vo varení guláša. Viac informácií nájdete na plagáte priloženom pod tlačovou správou.

Spoznajte kraj vďaka cykloautobusom a získajte na záver leta darček od TSK

K svojmu záveru sa blíži aj v poradí druhá letná sezóna jázd cykloautobusov. Milovníci cyklistiky môžu spoznávať krásy Trenčianskeho kraja od začiatku júna na dvoch linkách, a to konkrétne Trenčín – Dubodiel – Bánovce nad Bebravou a Trenčín – Nitrianske Rudno. Využiť pravdepodobne posledné slnečné dni jazdou na bicykli a odviezť sa cykloautobusmi, môže verejnosť už len do 2. septembra 2018.

Zároveň tí, ktorí sa s cykloautobusom s celkovou kapacitou 24 bicyklov odvezú, odfotia a pošlú fotku na Facebookovú fanpage Trenčianskej župy, získajú malú odmenu. Preto neváhajte a využite poslednú možnosť previezť sa cykloautobusom v tejto sezóne. Zaujímavé tipy na výlet na bicykli po trasách cykloautobusov nájdete v našej e-brožúre.

Autor: (ts-TSK-Matej Plánek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Letná sezóna na Zemplínskej Šírave bude v retro štýle
Letná sezóna na Zemplínskej šírave sa začne oficiálne v nedeľu (19. 6.) v rekreačnej oblasti Kamenec.
viac
30.11.2017
Na historickú električku si tento rok kúpilo lístok takmer 11 000 ľudí
Obľúbenosť trenčianskej úzkorozchodnej električky každým rokom rastie. Trenčianska elektrická železnica (TREŽ) aj v roku 2017 okrem pravidelnej letnej sezóny realizovala nostalgické jazdy, ktoré prilákali množstvo priaznivcov.
viac
24.09.2018
V Turovej opäť súťažili gulášoví majstri
Prvú septembrovú sobotu sa uskutočnil už 6. ročník zápolenia o Guláš majstra Turová.
viac
18.05.2019
Na obľúbené cyklobusy sa milovníci dvoch kolies môžu tešiť aj tento rok
Tretí rok po sebe bude môcť cyklistická verejnosť pri spoznávaní prírodných krás a historických miest Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) využiť služby cykloautobusov. V letnej sezóne 2019 sa autobus so zapriahnutým vozíkom vráti s populárnymi trasami i súťažou o zaujímavé ceny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %