Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.12.2018 04:20

V stredisku Snowparadise Veľká Rača otvorili lyžiarsku sezónu


Na snímke lyžiari počas otvorenia sezóny v lyžiarskom stredisku Snowparadise Veľká Rača Oščadnica. FOTO TASR - Erika Ďurčová


Lyžovačku na 14 kilometroch zjazdoviek rôznej náročnosti v troch prepojených dolinách Dedovka, Marguška a Laliky ponúka lyžiarske stredisko Snowparadise Veľká Rača Oščadnica, v ktorom v sobotu otvorili lyžiarsku sezónu 2018/2019.


Podľa Alžbety Kováčovej z marketingového oddelenia Snowparadise Veľká Rača Oščadnica premávajú v stredisku dve štvorsedačkové lanové dráhy – v Dedovke a Marguške, a šesťsedačková lanová dráha kombinovaná s osemmiestnou kabínou v časti Laliky. "Pre milovníkov adrenalínu a zábavy funguje v stredisku počas celej zimnej a letnej sezóny najdlhšia bobová dráha v strednej Európe. Lyžiari si môžu vyskúšať aj jazdu ratrakom priamo počas úpravy zjazdových tratí. Ponúkame tiež večernú lyžovačku na viac ako dvoch kilometroch osvetlených zjazdoviek v časti Dedovka. Sú to najdlhšie slovenské zjazdovky na večerné lyžovanie," povedala Kováčová.       

Doplnila, že novinkou je otvorenie novej lyžiarskej škôlky Snehové kráľovstvo. "Pre najmenších lyžiarov v nej pribudol detský dopravný pás a máme tam dva detské vleky. Z ďalších noviniek je to doplnený systém zasnežovania vo všetkých troch dolinách či takzvaný Rača pass, ktorý umožní čerpať rôzne výhody počas celej zimnej sezóny," uviedla Kováčová.       

Lyžiarsku sezónu otvorili za zvuku tradičného kysuckého nástroja – trombitu. "Okrem lyžovačky sme pre návštevníkov pripravili špeciálny program, o ktorý sa postarali miestne folklórne súbory Kysučan, Kelčovan, folklórna skupina Dedovanka či skupina The Bonx. Vianočnú atmosféru si návštevníci môžu vychutnať na vianočných trhoch. Nechýbajú na nich tradičné domáce špeciality či naša novinka - račianska čučoriedkovica," uzavrela Kováčová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
Letná sezóna plná atrakcií v areáli Delňa začína
Oficiálne slávnostné otvorenie sa uskutoční už 7. júla 2016 o 13. hodine. Pripravených je množstvo sprievodných akcií a letných atrakcií.
viac
21.03.2022
V Parku miniatúr otvorili 20. sezónu, novinkou je Trenčiansky hrad
V Parku miniatúr v obci Podolie v okrese Nové Mesto nad Váhom otvorili v sobotu (19. 3.) jubilejnú 20. letnú sezónu. Tohtoročnou novinkou parku je historický model Trenčianskeho hradu.
viac
15.12.2022
Lyžiarska sezóna odštartuje v piatok, skipassy zdraželi len mierne
Tohtoročná sezóna v lyžiarskom stredisku v obci Krahule v Kremnických vrchoch odštartuje už v piatok (16. 12.). Ceny skipassov napriek vysokému nárastu nákladov na prevádzku strediska zdraželi len mierne. Uviedol to majiteľ strediska Ski Krahule Vladimír Urblík.
viac
19.04.2023
Zoborské ferraty sprístupnia už o niekoľko dní
Nová turistická sezóna na zoborských ferratách sa začne 1. mája a potrvá až do 1. decembra. Na svojej webovej stránke o tom informovali ich prevádzkovatelia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %