Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
17.06.2020 10:44

V Sliači zasadne Komora miest


Snímka zdroj: (archív ON).


Predseda Komory miest a primátor mesta Šahy Štefan Gregor zvolal rokovanie primátorov miest a starostov mestských častí Bratislavy a Košíc, ktoré sa sústredí na mimoriadne dôležité témy.


Primátori miest a starostovia mestských častí Bratislavy a Košíc prediskutujú problematiku autobusových staníc v mestách, ku ktorej vystúpi primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský. Po tejto téme sa budú venovať verejným obstarávaniam s dôrazom na nájomné bývanie. Účasť k tomuto bodu prisľúbil podpredseda Úradu pre verejné obstarávanie Jaroslav Lexa.

Ďalšími bodmi rokovania bude aktuálna situácia v oblasti Európskych investičných a štrukturálnych fondoch a Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021. O detailoch k týmto oblastiach vystúpia výkonní podpredsedovia ZMOS Milan Muška a Jozef Turčány.

Rokovanie Komory miest sa tiež sústredí na problematiku revitalizácie hnedých zón v mestách v novom programovom období, s vystúpením Veroniky Rehákovej z ministerstva dopravy a výstavby.

Rokovanie Komory miest sa uskutoční v piatok 26. júna 2020 na mestskom úrade v Sliači so začiatkom o 10:00 hod.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2020
Komora obcí rokovala o pozemkoch, poľnohospodárstve aj financiách
V pondelok 29. júna 2020 sa v Kongresovej sále hotela Patria uskutočnilo rokovanie Komory obcí, ktoré sa zameralo na viaceré témy dotýkajúce sa nielen celej samosprávy, ale aj samotných obcí.
viac
04.06.2021
Premiér: So zástupcami samospráv sme sa dohodli na kvartálnych stretnutiach
Premiér Eduard Heger sa dohodol so zástupcami samospráv, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Úniou miest Slovenska (ÚMS) a združením samosprávnych krajov SK8, na pravidelných kvartálnych stretnutiach.
viac
21.03.2022
Komora obcí reagovala na aktuálne témy
Rokovanie Komory obcí, ktoré sa uskutočnilo dňa 16. marca zvolal a viedol jej predseda a starosta obce Štrba Michal Sýkora reagovalo na mimoriadne aktuálne témy.
viac
21.03.2022
Informácia z rokovania Komory miest
V stredu 16. marca zasadala Komora miest Rady ZMOS na Štrbskom Plese v priestoroch hotela Patria. Komory miest sa zúčastnili nielen členovia Rady ZMOS, pozvaní boli už tradične aj predstavitelia všetkých členských miest a mestských častí Bratislavy a Košíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %