Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
14.04.2022 09:30

V Revúcej chcú s čiernymi skládkami odpadov bojovať s pomocou fotopascí


Fotopasca - ilustračná snímka.


Mesto Revúca chce s čiernymi skládkami odpadov a neporiadkom v meste bojovať s pomocou fotopascí. Tie majú mestskej polícii (MsP) dopomôcť k zvýšeniu objasnenosti priestupkov spojených s ilegálne vyvážaným odpadom.


Uviedol to vedúci oddelenia životného prostredia mestského úradu (MsÚ) v Revúcej Pavol Balážik.

Podľa Balážika niektorí obyvatelia mesta vyhľadávajú dostupné lokality vo svojom okolí, kde odpad vyvážajú, a to napriek tomu, že majú možnosť zbaviť sa odpadov v zbernom dvore. Odbor životného prostredia MsÚ preto MsP zapožičia fotopasce, ktoré budú takéto lokality monitorovať.

"Snaha je týmto nástrojom eliminovať znečistenie v rámci mesta, ale aj šíriť osvetu o téme odpadového hospodárstva. Aby sa ľudia začali zamýšľať nad tým, že odpadu sa treba zbaviť legálnym spôsobom," priblížil Balážik.

Ako uviedol náčelník MsP v Revúcej Jozef Gašpar, priestupky súvisiace s čiernymi skládkami budú riešiť mestskí policajti. "Pokiaľ sa nám podarí stotožniť páchateľa, môžeme v blokovom konaní uložiť pokutu do výšky 33 eur," dodal Gašpar.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Proti čiernym skládkam pomôžu nové fotopasce
Do boja proti čiernym skládkam nasadí liptovskomikulášska a žilinská samospráva fotopasce.
viac
12.08.2019
Čierne skládky treba nahlasovať, apeluje ZMOS, MŽP ich rieši odpadovou politikou
Všímavosť ľudí považuje Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pri čiernych skládkach za dôležitú. „Včasné odstránenie čiernej skládky je omnoho lacnejšie, ako jej neskoršia, finančne drahá likvidácia s problematickým dokazovaním jej pôvodcu,“ pripomenul hovorca združenia Michal Kaliňák.
viac
10.12.2020
Z mestských lokalít odstránili vyše 200 ton nelegálneho odpadu
Mesto Liptovský Mikuláš dalo odstrániť 204 ton nezákonne umiestneného odpadu z lokality Hlboké, Priemyselnej, Vrbickej ulice a štrkopieskov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
09.12.2021
ZMOS navrhuje, aby nelegálne skládky odpadov odstraňovali nezamestnaní
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) navrhuje, aby nezamestnaní v rámci aktivačných opatrení odstraňovali v obciach a mestách nelegálne skládky odpadov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.77 %