Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
11.08.2023 12:35

V Púchove zrekonštruovali za viac ako 1,3 mil. eur autobusovú stanicu


Ilustračná snímka: (tasr).


Po takmer polročnej rekonštrukcii začne v piatok (11. 8.) Púchovčanom oficiálne slúžiť nová autobusová stanica v bezprostrednej blízkosti železničnej stanice. Je súčasťou terminálu integrovanej prepravy osôb. Informovala o tom komunikačná referentka púchovskej radnice Laura Krošláková.


K modernizácii autobusovej stanice pristúpilo mesto Púchov pre nevyhovujúci technický stav starého nástupišťa a absenciu systémových požiadaviek na autobusovú stanicu. Nová stanica podľa nej prinesie bezbariérové prepojenie nástupíšť, bezbariérové nástupy do nízkopodlažných autobusov, odvodnenie spevnených plôch a zrekonštruované osvetlenie.

Autobusová stanica plní funkciu prestupovej stanice mestskej, prímestskej autobusovej dopravy a železničnej dopravy a funkciu prestupového uzla k priľahlej priemyselnej zóne.

Radnica na rekonštrukciu získala viac ako 1,33 milióna eur prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu. Rekonštrukcia sa začala v januári tohto roka, stavbu mesto prevzalo koncom júna.

"Po dlhoročnom čakaní a množstve prípravných prác sa sen stal skutočnosťou a my sme sa dočkali autobusovej stanice, ktorá je hodná okresného mesta. Po náročnom období vysporiadania pozemkov, získania financií z eurofondov, vysokej inflácii, zvýšených nákladov na stavebné materiály, energie a služby sa podarilo zrekonštruovať autobusové nástupište. Spolu so susednou železničnou stanicou tvorí funkčný súvislý celok a dôstojne reprezentuje mesto Púchov ako dôležitý dopravný uzol," uviedla primátorka Púchova Katarína Heneková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2017
Autobusová stanica v Komárne dostane nový vzhľad
Príspevková organizácia mesta Komárno Comorra Servis v týchto dňoch rekonštruuje hlavnú budovu komárňanskej autobusovej stanice. Organizácia získala na obnovu budovy finančné prostriedky v hodnote 89 122,- eur od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry na základe podaného projektu.
viac
22.02.2020
Šaľa chce revitalizovať priestor pred železničnou stanicou
Šalianska radnica pripravuje projekt riešenia priestoru pred železničnou stanicou. Mesto tam chce okrem revitalizácie vybudovať aj záchytné parkovisko, premiestniť tam autobusovú stanicu, vybudovať pešiu časť, chodníky, zeleň a infraštruktúru pre cyklistov.
viac
03.12.2020
Rekonštrukcia autobusovej stanice sa začne ešte v tomto roku
Mesto Komárno zrekonštruuje autobusovú stanicu. Rekonštrukčné práce sa začnú ešte v tomto roku, pokračovať budú v prvej polovici budúceho roka.
viac
07.01.2021
Mesto chce v roku 2021 dokončiť viacero nákladných projektov
Mesto Medzilaborce bude v roku 2021 hospodáriť s rozpočtom vo výške viac ako 9,8 milióna eur. Kapitálové výdavky predstavujúce takmer 3,6 milióna eur majú slúžiť prevažne na dofinancovanie viacerých finančne náročných investičných akcií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %