Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
11.10.2017 05:06

Autobusová stanica v Komárne dostane nový vzhľad


Snímka zdroj: (MsÚ).


Príspevková organizácia mesta Komárno Comorra Servis v týchto dňoch rekonštruuje hlavnú budovu komárňanskej autobusovej stanice. Organizácia získala na obnovu budovy finančné prostriedky v hodnote 89 122,- eur od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry na základe podaného projektu.


Samospráva do projektu vloží finančné prostriedky  vo výške 4 372, eur. Celková suma za rekonštrukčné práce by tak mala dosiahnuť hodnotu  93 813,- eur.

Práce potrvajú pravdepodobne do polovice októbra. Na steny budovy a strechu umiestnili hrubú tepelnú izoláciu, vymenili okná, pribudnú aj chodníky s bezbariérovým prístupom. "V uplynulých rokoch sme v budove vymenili kotolňu. Pripravený je už ďalší projekt, ktorého cieľom je rekonštrukcia interiéru budovy a úprava vonkajšieho terénu zo zdrojov Európskej únie. Okrem toho by sa mohol prevádzkovať elektrický autobus medzi severnou a južnou časťou Komárna. Rekonštrukcia ostatných mestských autobusových zastávok je v štádiu riešenia. So zapojením spoločností, ktoré tam inzerujú, by sme chceli dať nový vzhľad jednotlivým zastávkam," priblížil zástupca primátora Béla Keszegh.      

Podľa primátora mesta Lászlóa Stubendeka je dôležitým vytýčeným cieľom zlepšenie situácie hromadnej dopravy, nakoľko v ustavične sa zväčšujúcej doprave treba vodičom ponúknuť reálne alternatívy. "Obnova centrálnej autobusovej stanice je dôležitá aj na regionálnej úrovni a poslúži aj vo vzraste turizmu. Vďaka účasti financovania z vonkajších zdrojov sa viditeľne skrášli budova, čo môže mať za následky aj nižšie režijné náklady s možnosťou úspory," dodal Stubendek.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2016
Dotácie umožnili mestu pokračovať v obnove najvýznamnejších kultúrnych pamiatok
Mesto Komárno aj v tomto roku pokračovalo v obnove Župného domu, Starej a Novej pevnosti, najvýznamnejších kultúrnych pamiatok na území mesta.
viac
25.01.2018
Pokračuje obnova strechy kasárenskej budovy
V nadchádzajúcom jedenapolročnom období môže Komárno počítať s finančnou pomocou vo výške viac ako pol milióna eur na pokračovanie opravy strechy kasárenskej budovy v Pevnosti.
viac
03.07.2020
Trnavská župa zmodernizuje cestu na horský priechod Havran z eurofondov
Trnavská župa získala z eurofondov vyše 4 mil. eur na opravu úseku cesty horského priechodu Havran.
viac
03.12.2020
Rekonštrukcia autobusovej stanice sa začne ešte v tomto roku
Mesto Komárno zrekonštruuje autobusovú stanicu. Rekonštrukčné práce sa začnú ešte v tomto roku, pokračovať budú v prvej polovici budúceho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %