Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
10.05.2021 09:15

V pondelok začnú v Trenčíne s deratizáciou verejnej zelene a kanalizácie


Ilustračná snímka.


V pondelok (10. 5.) sa v Trenčíne začne deratizácia verejnej zelene a kanalizácie proti hlodavcom. Potrvá do konca mája.


Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, deratizáciu priestranstiev verejnej zelene na ploche približne 110 hektárov, vrátane stojísk odpadových nádob a objektov v majetku mesta, zabezpečí trenčianska spoločnosť Asana.

Pôjde o verejné plochy zelene v lokalitách sídlisko Kvetná, Zámostie – Nové Zlatovce, Zlatovce, Zámostie – pred železnicou, Juh, Centrum – Dolné mesto, bytovky pri Leoni, Noviny, Sihoť I, II, III, IV, Pod Sokolice, Kubrá, Kubrica a Opatová. V rovnakom termíne vykoná deratizáciu verejnej kanalizácie aj Trenčianska vodárenská spoločnosť.

„Upozorňujeme majiteľov domácich a spoločenských zvierat, aby v čase vykonávania deratizácie zvýšili kontrolu ich pohybu na verejných priestranstvách a zabránili kontaktu zvierat s návnadami,“ doplnila Ságová.

Pripomenula, že všetky povinné osoby, bytové družstvá, bytové spoločenstvá, poľnohospodárske družstvá, podniky, prevádzky a organizácie, ktoré spravujú objekty na území mesta Trenčín a vlastníci bytových domov, objektov a pozemkov majú povinnosť zabezpečiť deratizáciu svojich objektov, ich okolia a prípojok kanalizácie pred objektmi.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2021
ZMOS dáva do pozornosti diskusiu o reforme stavebného práva
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti verejnú odbornú diskusiu s názvom: Reforma stavebného práva, koniec alebo začiatok krízy?
viac
02.08.2021
Výzva na budovanie verejných kanalizácií, ČOV a výstavbu verejných vodovodov
Ministerstvo životného prostredia SR ako riadiaci orgán pre Operačný program Kvalita životného prostredia oznamuje, že dňa 30. 7.2021 bola zverejnená 69. výzva na predkladanie žiadostí o NFP zameraná na budovanie verejných kanalizácií, čistiarní odpadových vôd a súbežná výstavba verejných vodovodov.
viac
16.11.2021
Úspešné leto v Trenčianskom kraji
Tohtoročné leto v Trenčianskom kraji bolo aj napriek pretrvávajúcej pandémii a s ňou spojenými obmedzeniami z hľadiska návštevnosti kraja úspešné. Dominoval, už tradične, domáci cestovný ruch.
viac
04.11.2023
Mesto Zvolen vyhlási súťaž na údržbu verejnej zelene na roky 2024 až 2027
Mesto Zvolen vyhlási verejné obstarávanie na údržbu mestskej verejnej zelene na roky 2024 až 2027 za viac ako milión eur. Rozhodli o tom zvolenskí mestskí poslanci na októbrovom rokovaní mestského zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %