Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
15.05.2021 12:50

V okolí obce Šurianky sa pohybuje medvedica s mláďatami


Ilustračná snímka (tasr)


Obec Šurianky v okrese Nitra upozorňuje obyvateľov i návštevníkov obce na výskyt medveďa.


 „V šurianskom chotári bola videná medvedica s mláďatami. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o zatúlané jedince z lesov pohoria Tribeč,“ upozornilo vedenie obce. Po konzultácii s členmi poľovného združenia, aj s prihliadnutím na legislatívnu ochranu tohto živočícha, bude samospráva situáciu monitorovať a informovať občanov.       

Ľudia, ktorí trávia voľnočasové aktivity na poľných cestách alebo v priľahlých hájoch, by mali uprednostňovať vychádzky v skupinách, najlepšie na otvorených priestranstvách a nemali by vchádzať do priestorov s hustým a vysokým porastom. Odporúča sa nahlas rozprávať. Veľmi nebezpečné môže byť aj stretnutie medvedice so psom na vôdzke alebo voľne pusteným.       

Samospráva zároveň vystríha pred približovaním sa k medvedici a jej mláďatám. „Nie je predpoklad, že sa medvede budú približovať k obydliam, napriek tomu je nežiaduce nechávať v blízkosti pozemkov odpadky a zvyšky jedla,“ odporúča vedenie obce.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Kanalizácia zvýšila bonitu obce
Kvalita života obyvateľov v najväčšej obci Považskobystrického okresu – Papradne sa rapídne zvýšila pred dvomi rokmi, keď sa v spolupráci s Považskou vodárenskou spoločnosťou ukončil projekt odkanalizovania celej doliny.
viac
06.09.2019
Obec Brusnica plánuje postaviť pri obecnom úrade amfiteáter
V obci Brusnica v Stropkovskom okrese by mal do konca roka pribudnúť amfiteáter. Obec sa ho rozhodla postaviť za budovou obecného úradu.
viac
19.02.2020
Vyhlásili výzvu na podporu malých a stredných podnikov v regióne Horná Nitra
Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratné finančné príspevky zameranú na podporu rozvoja podnikania malých a stredných podnikov v rámci Iniciatívy Európskej komisie zameranej na transformáciu uhoľného regiónu Horná Nitra.
viac
19.06.2020
Vladičský raj ponúka do 100 kilometrov turistických trás
Prihraničná obec Vladiča v Stropkovskom okrese, ktorá vznikla zlúčením piatich obcí Malá a Veľká Driečna, Nižná a Vyšná Vladiča a Suchá sa vďaka okolitej prírode a pokojnému prostrediu teší stále väčšiemu záujmu turistov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %