Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
31.05.2023 09:30

V novom parku Rodinka sa plnohodnotne zahrajú i zdravotne postihnuté deti


Ilustračná snímka: (tasr).


V oddychovej zóne v Brezne už môžu rodiny s deťmi využívať nové inkluzívne ihrisko Rodinka. Detský park je nielen moderný a ekologický, ale najmä bezbariérový.


Ako informoval primátor Tomáš Abel na sociálnej sieti, hlavným cieľom projektu bolo vytvorenie priestoru na podporu socializácie a inklúzie detí, čo sa aj podarilo. Areál je určený pre všetkých bez ohľadu na psychické a fyzické schopnosti, hmotnosť, vek či sociálny status alebo zdravotné postihnutie.

"V roku 2021 mesto reagovalo na výzvu ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny a so svojou žiadosťou o dotáciu na výstavbu rodinného inkluzívneho areálu v oddychovo-rekreačnej zóne na nábreží Hrona uspelo. Získané finančné prostriedky v objeme takmer 50 000 eur tak v priebehu minulého roka použilo na realizáciu moderného detského parku Rodinka. Vďaka konštrukčnému a dispozičnému riešeniu jednotlivých hracích prvkov sa môžu plnohodnotne zahrať všetky deti bez rozdielu," zdôraznil Abel.

Okrem hojdačiek, fit dráhy a altánku sa v novom parku nachádzajú aj dve hracie zostavy v tvare lodí Pinta a Nina, ktoré tematicky dotvárajú atmosféru nábrežia a zároveň poskytujú deťom podnetné prostredie na hranie, objavovanie a dobrodružstvo. Herné prvky ihriska zapájajú všetky zmysly dieťaťa a stimulujú popri motorickom aj jeho senzorický vývoj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2016
V Starom Smokovci otvoria Tricklandiu
Tricklandia je slovenský projekt založený na trick arte, umení optických ilúzií, ktorý ponúka zábavnú galériu rodinného typu. Jej súčasťou je aj zrkadlové bludisko.
viac
26.06.2016
V NP Muránska planina slávnostne otvorili obnovené turistické chodníky
V sobotu 25. júna sa v Terénnom informačnom stredisku Národného parku Muránska planina v sedle Burda konalo slávnostné otvorenie obnovených turistických chodníkov.
viac
08.03.2017
Na pôde Ekonomickej fakulty UMB otvoria detský kútik
Pri príležitosti 40. výročia vzniku Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici (EF UMB)  si vás dovoľujeme pozvať na oficiálne otvorenie detského kútika pre deti zamestnancov a študentov fakulty.
viac
10.09.2022
Ekocentrum v Stupave privíta prvých návštevníkov už dnes
Druhý septembrový víkend otvára svoje brány pre verejnosť Ekocentrum v stupavskom Malom parku v zákutí kaštieľa, ktoré pokrstil bratislavský župan Juraj Droba so zástupcami mesta Stupava a s rakúskymi partnermi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %