Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
16.09.2021 10:45

V Národnom biatlonovom centre v Osrblí je Deň otvorených dverí


NBC Osrblie - ilustračná snímka


Do zákulisia Národného biatlonového centra v Osrblí môžu v stredu 15. septembra nahliadnuť všetci záujemcovia o tento obľúbený šport. Koná sa tam Deň otvorených dverí, ktorý jeho organizátori zo Slovenského zväzu biatlonu (SZB) nazvali Biatlon pre všetkých.


Ako informoval prezident zväzu Peter Vozár, pre deti je pripravený nesúťažný športový program na šiestich stanovištiach, z ktorých najzaujímavejším bude určite streľba na profesionálnej strelnici. "Ide o výnimočnú príležitosť a podľa veku malého alebo veľkého návštevníka sa bude strieľať z laserových, vzduchových alebo malorážkových zbraní," priblížil Vozár.       

Sprievodnými aktivitami budú nielen jazda na štvorkolke a skákací hrad, ale aj biatlonová exhibícia za účasti slovenských dorastencov a juniorov. Chýbať nebude ani naša najúspešnejšia biatlonistka Nasťa Kuzminová.       

Tí, ktorých zaujíma technické vybavenie a zázemie areálu môžu o 13.30 h absolvovať komentovanú prehliadku s prezidentom SZB. "Podujatie sme sa rozhodli zorganizovať na účel popularizácie športu ako takého, aby sa naše deti dostali od počítačov a tabletov a aby zažili krásne pocity a priateľstvá, ktoré šport prináša" uviedol ďalej Vozár.       

Organizátori chcú zároveň priblížiť návštevníkom areál, kde sa pripravuje slovenská reprezentácia a kde sa konajú významné medzinárodné podujatia. Národné biatlonové centrum zažilo svoju najväčšiu slávu a rozmach v rokoch 1990 – 1998, keď sa tam konali Svetové poháre. "Našim cieľom je dostať Svetový pohár v biatlone späť na Slovensko aspoň jedenkrát za štyri roky a zároveň otvoriť areál aj pre verejnosť a pomôcť tak rozvoju cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji," doplnil šéf zväzu.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2016
Deň otvorených dverí Ústavu pamäti národa
Ústav pamäti národa pripravil na štvrtok 20. októbra 2016 Deň otvorených dverí ÚPN. V čase od 9. do 16. hodiny bude v jeho sídle na Miletičovej 19 a v Archíve ÚPN na Miletičovej 7 prezentovaná činnosť inštitúcie.
viac
06.06.2017
Návštevníci archívu budú písať brkom a naučia sa vyrábať aj pečať
Zaujímavé tvorivé dielne a bohatý program pripravila pre svojich návštevníkov šalianska pobočka Štátneho archívu (ŠA) v Nitre. V rámci Dní otvorených dverí bude archív prístupný pre verejnosť vo štvrtok 8. a v piatok 9. júna.
viac
29.01.2019
Horehronie žije Majstrovstvami sveta juniorov a mládeže v biatlone
Národné biatlonové centrum teraz patrí športovcom zo 42 krajín spolu so svojimi tímami a ich fan klubmi. Nechýbajú však ani návštevníci z blízkeho či vzdialenejšieho okolia, ktorých do Osrblia prilákala aj biatlonová FANZÓNA.
viac
07.06.2019
Slovenský národný archív v sobotu otvorí brány pre každého
Slovenský národný archív pozýva na Deň otvorených dverí už túto sobotu 8. júna 2019 v čase od 9. do 17. hodiny. Vstup je voľný.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %