Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
10.03.2020 02:15

V mestskom lesoparku v Šali pribudli nové náučné prvky


Snímka zdroj: (sala.dnes24.sk, autor snímky: Zlatica GREGOROVÁ).


V šalianskom mestskom lesoparku pribudli v priebehu marca náučné prvky. Podľa slov Dajany Hanesovej z mestského úradu je osadenie nových drevených prvkov výsledkom spolupráce mesta a Občianskeho združenia Petra Bošňáka.


Ako pripomenula, v lesoparku pribudla napríklad tabuľa s informáciami o dobe rozkladu odpadkov v prírode. „V okolí rieky Váh sa často hromadí odpad, ktorý tam zanechávajú po sebe nedisciplinovaní návštevníci lesoparku. Veríme, že aj informácie, ktoré sa dočítajú na tabuli, prispejú k tomu, že tu už nebudú vznikať čierne skládky,“ skonštatovala Hanesová.

K ďalším novinkám v lesoparku patria hotel pre hmyz i dendrofón. Pribudli tam tiež tabule s informáciami o zvieratách a rastlinách v lesoparku i o neďalekom Váhu.

„Momentálne mesto pripravuje ďalší projekt súvisiaci s revitalizáciou tohto priestoru. V rámci neho by tu malo vzniknúť pre obyvateľov rekreačné a oddychové priestranstvo,“ dodala Hanesová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2018
Záujem seniorov o obedy rastie, mesto kúpilo na rozvoz stravy ďalšie auto
Šalianska radnica kúpila a odovzdala do prevádzky nové auto na rozvoz obedov pre seniorov. Dôvodom bol prudký nárast počtu dôchodcov, pre ktorých mesto zabezpečuje stravu.
viac
23.07.2020
Zamestnanci radnice menia každú stredu kanceláriu za park
Kanceláriu v dolnokubínskej radnici menia úradníci raz týždenne za vysunuté pracovisko v Parku Martina Kukučína. Každú stredu až do konca leta poskytnú pracovníci mestského úradu obyvateľom administratívnu pomoc so žiadosťami a rôznymi dokumentmi.
viac
12.10.2020
TIK by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk
Turisticko - informačnú kanceláriu (TIK) v Handlovej by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk. Samospráva chce na projekt získať zdroje z výzvy Miestnej akčnej skupiny (MAS) Žiar, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
22.03.2022
Areál MiniZoo vo Fiľakove je opäť atraktívnejší
V rámci príprav na novú sezónu prešiel areál MiniZoo v mestskom parku vo Fiľakove počas marca niekoľkými zmenami. Pribudli v ňom umelecké rezbárske sochy, nové hracie prvky i mobiliár.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %