Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
28.09.2018 08:05

Záujem seniorov o obedy rastie, mesto kúpilo na rozvoz stravy ďalšie auto


Ilustračná snímka, zdroj: sala.sk


Šalianska radnica kúpila a odovzdala do prevádzky nové auto na rozvoz obedov pre seniorov. Dôvodom bol prudký nárast počtu dôchodcov, pre ktorých mesto zabezpečuje stravu.


Kým pred tromi rokmi ich bolo približne 60, v posledných rokov sa ich počet zvýšil na takmer 300, z toho 120 seniorom musí magistrát stravu dovážať.       

Vďaka novému autu s izotermickou úpravou, ktorá udrží rozvážané jedlo teplé, sa dôchodcovia môžu tešiť na rýchlejšiu donášku. "Keďže nám pribudlo ďalšie auto, dokážeme podstatne skrátiť čas rozvozu. Klient tak bude mať obed naozaj na obed. Bežne sme pri počte 120 porcií končili okolo 14. hodiny. S dvomi autami stihneme rozvoz oveľa skôr," skonštatovala riaditeľka Domova dôchodcov v Šali Janka Hušvétyová.       

Prvé auto s izotermickou úpravou kúpilo mesto pred troma rokmi. V tom čase sa počet stravníkov pohyboval okolo 60. "Otvorením nového zariadenia pre seniorov vo februári 2016 sa kapacita kuchyne zvýšila. Vďaka tomu dokáže túto sociálnu službu poskytovať pre takmer 300 stravníkov," dodala Erika Kollerová z mestského úradu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2020
Petržalka distribuuje ochranné rúška aj vďaka pomoci obyvateľov
Obyvatelia i firmy pomáhajú Mestskej časti Petržalka získavať ochranné rúška, ktoré sa následne distribuujú najzraniteľnejším skupinám občanov. Urobila tak aj spoločnosť MiddleCap v rámci iniciatívy MiddleCap Help, ktorá poskytla chirurgické rúška a jednorazové rukavice.
viac
30.12.2020
Ulice mesta Šaľa strážia nové bezpečnostné kamery
V uliciach Šale pribudlo koncom roka osem nových bezpečnostných kamier. Mesto na ich nákup získalo ešte vlani dotáciu 9000 eur zo štátneho rozpočtu v rámci projektu Prevencia kriminality v Šali.
viac
15.02.2023
Obedy pre seniorov budú v meste rozvážať na nových elektromobiloch
Obedy pre seniorov budú v Žiline rozvážať na dvoch nových elektromobiloch. Radnica získala na ich nákup finančný príspevok z nórskych grantov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.
viac
18.03.2023
V Turzovke otvorili nové zariadenie pre seniorov
Prvý marcový deň otvorilo svoje brány nové moderné Zariadenie sociálnych služieb v Turzovke. Pri tejto príležitosti privítal primátor mesta JUDr. Ľubomír Golis s kyticou kvetov prvú klientku zariadenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %