Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
26.10.2022 08:25

V meste spustili výstavbu skateparku, pribudnúť má aj detské ihrisko


Ilustračná snímka.


V meste Modra spustili za rybníkom na Dolnej ulici výstavbu skateparku. Do budúcoročného mája majú v prvej etape vybudovať "skateboardový bazén", ktorý je vhodný pre začínajúcich aj pokročilých jazdcov.


Vysúťažená cena diela je 69 671 eur s DPH. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.

"V ďalších etapách dobudujeme zvyšné dve betónové hladené jazdné plochy. V priestore sú naprojektované fontánky s pitnou vodou, parkové úpravy a mobiliár - lavičky, vonkajší stôl s lavicami, sedenie vo svahu," spresnilo mesto.

Počíta sa aj s doplňujúcou výsadbou, ktorú budú realizovať až s poslednou etapou výstavby. "Vzrastlé zdravé stromy, ktoré sme pri čistení plochy pri rybníku zachovali, sú geodeticky zamerané a zakomponované do priestoru. V rámci kompenzačných opatrení za výrub dutinových stromov so zlým zdravotným stavom vyvesíme vtáčie búdky a búdky pre netopiere, aby sme zabezpečili ich návrat," uviedla samospráva.

V parku plánuje v budúcnosti vybudovať aj plochy na iné voľnočasové aktivity ako detské ihrisko, stolný tenis, workout zóna a petangové ihrisko. Celý areál bude pre bezpečnosť osvetlený a pod dohľadom kamier.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2018
Petržalka vybuduje ihrisko pre zdravotne znevýhodnených obyvateľov
Výstavba petangového a rekonštrukcia basketbalového ihriska, ako aj vybudovanie ihriska pre deti a dospelých s viacnásobným postihnutím patria medzi najnovšie projekty bratislavskej mestskej časti (MČ) Petržalka. TASR o nich informovala Mária Halašková z komunikačného oddelenia petržalského miestneh
viac
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
14.02.2022
Na hokejbalové ihrisko a skatepark vyčlenila B. Bystrica 150 000 eur
Na vybudovanie dočasného hokejbalového ihriska a skateparku vyčlenila samospráva Banskej Bystrice v tomto roku 150 000 eur. V rámci projektu mesto aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu. Uviedol to primátor mesta Ján Nosko.
viac
09.08.2022
Na sídlisku Mier vznikne hokejbalové ihrisko s dažďovou záhradou
Nové hokejbalové ihrisko pribudne v Košiciach v areáli budovy bývalej Základnej školy (ZŠ) Park mládeže na sídlisku Mier, ktorá v súčasnosti slúži na vzdelávacie účely tamojšieho gymnázia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %