Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
14.02.2022 08:40

Na hokejbalové ihrisko a skatepark vyčlenila B. Bystrica 150 000 eur


Ilustračná snímka.


Na vybudovanie dočasného hokejbalového ihriska a skateparku vyčlenila samospráva Banskej Bystrice v tomto roku 150 000 eur. V rámci projektu mesto aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu. Uviedol to primátor mesta Ján Nosko.


"Stretli sme sa so zástupcami skaterov a hokejbalistov, keďže sú to dve skupiny, ktoré v rámci mesta nemajú potrebnú infraštruktúru. Máme vytypovanú jednu lokalitu, kde by sme si vedeli predstaviť aj trvalé vybudovanie takejto športovej infraštruktúry," priblížil Nosko.

Situáciu s chýbajúcou infraštruktúrou pre hokejbalistov a skaterov sa samospráva zatiaľ rozhodla riešiť dočasným umiestnením športovísk na parkovisko na Mičinskej ceste. Priestor by mal byť podľa primátora dokončený ešte v tomto roku a slúžiť bude verejnosti i športovým klubom.

"Rozmerovo a vybavením má vyhovovať požiadavkám na organizovanie súťaží pre hokejbalovú úniu. Potrebná bude úprava povrchu, riešenie oplotenia, napojenie na elektrickú sieť, zabezpečenie osvetlenia a ochrany areálu. Zároveň sa bude musieť vytvoriť priestor pre divákov, súťažiacich, rozhodcov a tiež pre šatne," priblížila hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

O vybudovaní skateparku sa v meste pod Urpínom diskutuje už niekoľko rokov. Skateri, "bikeri" či kolobežkári doposiaľ využívali asfaltovú plochu vo vnútrobloku na sídlisku Sásová. Ten aktuálne prechádza rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá však s využitím pre extrémne športy nepočíta. Dočasné riešenie na Mičinskej ceste by mesto v budúcnosti chcelo nahradiť vybudovaním nového moderného športoviska v mestskej časti Majer.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
16.07.2020
Banská Bystrica z eurofondov obnoví deväť zastávok hromadnej dopravy
Kompletnú rekonštrukciu a modernizáciu deviatich frekventovaných zastávok hromadnej dopravy zrealizuje v budúcom roku samospráva Banskej Bystrice.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
16.02.2024
B. Bystrica požiada o príspevok 520-tis. eur na skejtpark a hokejbalové ihrisko
Projekt vybudovania skejtparku a hokejbalového ihriska v Banskej Bystrici je bližšie k realite. Mestskí poslanci odobrili predloženie žiadosti o finančný príspevok z výzvy Fondu na podporu športu vo výške zhruba 520.000 eur a jeho spolufinancovanie zo strany mesta, čo je približne 222-tis. eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %