Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
15.01.2024 03:15

V meste chcú tento rok investovať hlavne do školskej infraštruktúry


Snímka zdroj: mesto Bytča


V Bytči chcú tento rok investovať hlavne do školskej infraštruktúry. Mesto sa bude snažiť čo najmenej zaťažovať vlastnú kasu a vyhľadávať externé zdroje. Informovala o tom hovorkyňa Bytče Adriana Brziaková.


Medzi prioritné investície mesta v roku 2024 patrí zateplenie Materskej školy (MŠ) Hliník nad Váhom a rozšírenie kapacít komunitnej starostlivosti Zariadenia pre seniorov a denného stacionára Jesienka. "Tiež prístavba pavilónu pre stovku detí v MŠ Dostojevského a vytvorenie zberného dvora v intraviláne mesta," vymenovala hovorkyňa.         

Najvýznamnejšími investičnými aktivitami mesta za rok 2023 bola prístavba školskej jedálne v Základnej škole E. Lániho v objeme takmer 400.000 eur, asfaltovanie miestnych komunikácií v Mikšovej či zateplenie MŠ Pšurnovice. Postavili tiež detské bezbariérové ihrisko na sídlisku Úvažie a revitalizovali cintorín v mestskej časti Hrabové, dodal vedúci odboru správy majetku mestského úradu Anton Kotešovský.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2016
Bratislava má schválený rozpočet na rok 2017
Bratislava má rozpočet na budúci rok, schválili ho mestskí poslanci 8.12. na zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
04.01.2021
Handlová chce zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku i vybudovať detské jasle
Samospráva Handlovej plánuje v tomto roku zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku na Morovnianskej ceste i vybudovať detské jasle. Zabezpečiť chce i ďalšie investičné akcie, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
24.03.2023
Obec Tomášov rozšíri z eurofondov kapacitu školy a vybuduje i novú škôlku
Obec Tomášov (okres Senec) môže rozšíriť kapacitu svojej základnej školy, ale aj vybudovať novú materskú školu. Umožnia jej to financie získané z eurofondov.
viac
28.09.2023
Sumy stravného sa od októbra zvýšia druhýkrát v tomto roku
Sumy stravného pre zamestnancov sa zvýšia druhýkrát v tomto roku. Od októbra sa minimálna hodnota stravovacej poukážky zvýši zo súčasnej sumy 5,48 eura na 5,85 eura.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %