Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
26.01.2016 09:00

V Liptovskom Mikuláši schválili rozpočet. Vieme, kam pôjde najviac peňazí!


Zasadnutie mestského zastupiteľstva odsúhlasilo rozpočet na rok 2016. (Foto: tvliptov.sk)


V roku 2016 bude mesto pracovať so sumou 25 miliónov eur. Na zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré sa konalo 9. decembra, to schválili poslanci po prerokovaní návrhu rozpočtu v komisiách pri mestskom parlamente, ako aj v mestskej rade.


„Približne 19 miliónov bude použitých na bežnú činnosť, dva milióny na splácanie finančných záväzkov, predovšetkým úverov. Štyri milióny budú určené na investície. Do nových viacúčelových investičných rozvojových projektov plánuje mesto investovať takmer 1,6 milióna eur,“ vysvetlil primátor Ján Blcháč.

Na investičné aktivity plánuje radnica získať peniaze z eurofondov v sume 2,2 mil. eur. „Ďalšie možnosti prehodnotíme po finančnom uzatvorení roka 2015. Očakávame úsporu približne 1,5 milióna eur,“ podotkla Marta Gutraiová z mestského úradu.

Na financovanie školstva a vzdelávania, ktoré tvorí najvyššiu výdavkovú položku, vynaloží mesto osem miliónov eur, do sociálnej oblasti pôjde 1,3 mil. eur, do odpadového hospodárstva 1,6 mil. eur, na zabezpečenie verejného poriadku a bezpečnosti takmer milión. Na oblasť správy bytov a nebytových priestorov mesto vyčlenilo 900-tisíc eur. Sumou 700-tisíc eur radnica prispeje na chod svojich rozpočtových organizácií ako sú Dom kultúry, Múzeum Janka Kráľa či zariadenie pre seniorov. Verejnoprospešné služby a Informačné centrum mesta Liptovský Mikuláš zabezpečia pre mesto výkony za 2,5 mil. eur. „Stále miesto v rozpočte majú kultúra a šport, na ktoré sme vyčlenili 1,8 miliónov eur,“ dodala Marta Gutraiová.

„Návrh rozpočtu je spracovaný v súlade so zákonom a metodicky správne,“ odporučila mestskému zastupiteľstvu rozpočet schváliť v predloženom znení hlavná kontrolórka Bibiana Kuchárová.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.03.2024
BVS opäť ponúka bezplatnú analýzu vzoriek vody zo studní
Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) pri príležitosti Svetového dňa vody (22. 3.) opäť ponúka záujemcom bezplatnú analýzu vzoriek vody z domácich studní na prítomnosť dusičnanov a celkovú tvrdosť. Ponúka tiež analýzu pitnej studničnej vody zameranú na pesticídy.
viac
16.03.2024
Záverečná konferencia k projektu slovensko-ukrajinskej spolupráci
V pondelok doobeda 18. marca 2024 v hoteli Tatra v Bratislave sa koná záverečná konferencia k projektu slovensko-ukrajinskej spolupráci „Zdieľaním skúseností a partnerstvami spájame cezhraničné regióny“, na ktorú sú stále voľné kapacity.
viac
12.03.2024
MŠVVaM varuje pred seminárom pre učiteľov šíriacim hoaxy a nebezpečné informácie
Rezort školstva varuje pred takzvaným "vzdelávacím seminárom pre učiteľov", ktorý organizuje občianske združenie Slovenská národná rada obrodenia. Pozvánku na toto podujatie šíriace nenávisť, hoaxy a nebezpečné informácie dostali do svojich schránok učitelia.
viac
15.03.2024
Banská Bystrica ožije veľkonočnou atmosférou, osadia brezu a otvoria trhy
Historické centrum Banskej Bystrice už v piatok (15. 3.) ožije veľkonočnou atmosférou. Pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb osadia na Námestí SNP tradičnú veľkonočnú brezu, o jej výzdobu sa postarajú zamestnanci kultúrneho centra Robotníckeho domu.e
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %