Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
08.02.2024 02:55

V Liptovskej Tepličke vybudovali novú multifunkčnú halu za 1,7 milióna eur


Nová multifunkčná športová hala v Liptovskej Tepličke. Snímka zdroj: Prešovský štandart


Obyvateľom Liptovskej Tepličky v Popradskom okrese bude čoskoro slúžiť nová multifunkčná hala za 1,7 milióna eur. Svojou veľkosťou je podľa starostu Slavomíra Kopáča jedinečná v celom okrese. Slávnostne ju sprístupnia v piatok (9. 2.) dopoludnia pri príležitosti 90. výročia otvorenia hlavnej budovy


Halu postavili pri miestnej základnej škole. V obci s 2400 obyvateľmi doposiaľ telocvičňa chýbala. Multifunkčná hala svojím rozmerom poskytne priestor aj na kultúrne, športové podujatia a tréningy športových klubov. "Snahy o výstavbu telocvične siahajú v Liptovskej Tepličke až do roku 1974. Aj preto je otvorenie multifunkčnej haly v obci dlho očakávaným a vzácnym okamihom. Stavba podobného charakteru nie je v žiadnej obci v okrese. Hala s rozmermi 30 krát 40 metrov bude slúžiť obci a regiónu aj na rôzne udalosti. Súčasťou haly je aj hľadisko s kapacitou 200 miest na sedenie, šatne a recepcia," priblížil Kopáč.         

Dodal, že miestne deti a organizácie sú aktívne, doposiaľ však museli žiaci cvičiť na chodbách školy a športové kluby dochádzať na zimnú prípravu do telocvične v okolí okresného mesta. Starosta verí, že hala im prinesie potrebný priestor na prípravu a skvalitnenie výsledkov.         

Obec získala na výstavbu multifunkčnej haly dotáciu z Fondu na podporu športu vo výške 766 000 eur. Výstavbu podporil aj Prešovský samosprávny kraj dotáciou 22.000 eur. Hlavnú časť nákladov hradila obec z vlastného rozpočtu a úveru.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2019
Samospráva už má v rukách štúdiu športovo-rekreačného areálu
Novobanská samospráva už má v rukách štúdiu plánovaného športovo-rekreačného areálu s plavárňou, na vykurovanie ktorého by mesto chcelo používať odpadové teplo z tunajšieho závodu na výrobu kamennej minerálnej vlny.
viac
22.02.2021
Nová tréningová hokejová hala bude stáť viac ako 4,7 milióna eur
Do konca tohto roka chce mesto Poprad postaviť modernú tréningovú hokejovú halu, ktorá bude súčasťou tamojšieho zimného štadióna.
viac
15.05.2021
Návštevníci skanzenu si vychutnajú výhľad z novej rozhľadne
V areáli Múzea liptovskej dediny v Pribyline vybudovali novú rozhľadňu. Je súčasťou náučného chodníka, ktorý návštevníkov prevedie podtatranskou prírodou. Výhľad z rozhľadne si budú môcť turisti vychutnať už od tejto sezóny.
viac
18.02.2022
Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly
Rodí sa nová nádej pre športové talenty. Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly, ktorá je zároveň riešením, ako sa vysporiadať s nedostavaným, desaťročie chátrajúcim skeletom v kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %