Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
15.05.2021 03:35

Návštevníci skanzenu si vychutnajú výhľad z novej rozhľadne


Ilustračná snímka, zdroj: Visit Liptov


V areáli Múzea liptovskej dediny v Pribyline vybudovali novú rozhľadňu. Je súčasťou náučného chodníka, ktorý návštevníkov prevedie podtatranskou prírodou. Výhľad z rozhľadne si budú môcť turisti vychutnať už od tejto sezóny.


 Na sociálnej sieti o tom informuje správcovské Liptovské múzeum.      

 "Ide o vernú kópiu legendárnej dvojpodľažnej rozhľadne na vrchu Zapač nad Liptovským Hrádkom, ktorú postavili asi pred sto rokmi a postupne zanikla," konkretizuje múzeum.       

Rozhľadňu postavili českí obyvatelia mesta Liptovský Hrádok. Aj keď nebola vysoká, nachádzala sa na mieste, ktoré ponúkalo výhľad na Západné Tatry. Napriek viacerým snahám sa ju na pôvodnom mieste nepodarilo obnoviť, dodáva múzeum.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2019
Remeslo má zlaté dno – kováčstvo
Skanzen Vychylovka – Nová Bystrica je posiaty drevenicami hlavne zo zátopovej oblasti Riečnica a Harvelka. Medzi ne patrí aj Kováčska vyhňa v usadlosti Do Poništa.
viac
15.08.2020
Na Vápennom vrchu nad obcou vyrástla nová rozhľadňa
Na Vápennom vrchu nad obcou Skýcov vyrástla nová turistická rozhľadňa. „Rozhľadňa je otvorená od piatka, v priebehu budúceho týždňa ešte osadíme smerové tabule,“ informoval starosta Skýcova Tomáš Kolembus.
viac
01.07.2023
Človek človeku vlkom
Výstava siedmich umelcov a umelkýň vstupuje do kaštieľa v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline na základe spolupráce Liptovského múzea a Liptovskej galérie P. M. Bohúňa v Liptovskom Mikuláši. Na krátky čas je tak táto historická budova konfrontovaná s výtvarnými dielami, vzniknutými len nedávno.
viac
24.08.2023
V pribylinskom skanzene otvorili novú expozíciu bylinkárstva
Múzeum liptovskej dediny v Pribyline má novú expozíciu venovanú bylinkám na Liptove. Nachádza sa v jednom z objektov skanzenu a jej úlohou je interaktívnou formou naučiť návštevníkov viac o bylinárstve. Informoval o tom marketingový manažér z Liptovského múzea Viktor Mydlo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %