Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
12.03.2024 02:10

V Leviciach vyrastie nový komunitný sad


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Levice


V Leviciach vznikne nový kreatívny priestor pre klientov Komunitného centra (KC) v Ladislavovom dvore. Ako uviedla radnica, mesto získalo na projekt s názvom Náš sad dotáciu 3300 eur z programu Sadím budúcnosť z nadácie Ekopolis.


Cieľom projektu je vytvorenie priestoru, v ktorom bude možné pestovať ovocie pre miestnu komunitu. "Bude tu vzdelávacie miesto pre pracovnú terapiu, ktorá ukáže, ako sa správne starať o vysadené stromy a kríky a postupne z nich zbierať úrodu a spracovávať ju pre vlastnú spotrebu," informoval mestský úrad.         

Na základe spolupráce s pracovníčkami KC sa budú v rámci projektu realizovať workshopy, ktoré klientov centra naučia, ako sa starať o záhony drobného ovocia, trvalých byliniek a následne aj dozretého ovocia zo stromov. "Chceme takto vytvoriť u členov komunity vzťah k prirodzeným hodnotám," pripomenul magistrát.         

Ako doplnil, projekt tiež ukáže rodinám s deťmi, ako si vytvoriť zdroj zdravého ovocia a zaradiť ho do jedálnička. "Vysadené ovocné stromy a kríky budú krajinotvorným prvkom tohto priestoru. Teraz je to prázdny pozemok. Vyrastú na ňom stromy, ktoré budú mať vodozádržnú funkciu, postupne budú vytvárať tieň a budú zdrojom ovocia na priamy konzum a aj na spracovanie," dodala radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
V obci Petrova Ves vybudujú zberný dvor odpadov za 222 000 eur
V obci Petrova Ves v okrese Skalica začnú budovať zberný dvor odpadov, na ktorý získala obec finančné prostriedky z Ministerstva životného prostredia SR v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia. Informuje o tom vestník Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
19.02.2020
Mesto pripravilo zmeny, ktoré zoptimalizujú zber komunálneho odpadu
Mesto Levice pripravilo zmeny v oblasti zberu objemného a zeleného odpadu. Cieľom zmien je optimalizácia zberu komunálneho odpadu z územia mesta.
viac
23.09.2020
Objemný odpad bude mesto zbierať po novom
Objemný odpad z domácností budú v Partizánskom zbierať v novej forme. V každej lokalite mesta bude zber trvať jeden deň a bude pod kontrolou zamestnancov technických služieb a príslušníkov mestskej polície.
viac
20.02.2023
Nový verejnoprospešný podnik bude zabezpečovať služby občanom mesta
Mesto Levice zakladá novú spoločnosť s ručením obmedzeným.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %