Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
05.09.2022 10:35

V Kvetnici vybudovali nový bikepoint s možnosťou nabíjania pre e-biky


Snímka zdroj: (tasr).


V popradskej mestskej časti Kvetnica vybudovali nový bikepoint - servisné stanovište pre bicykle s odpočívadlom. Hlavným cieľom projektu bolo podľa samosprávy zvýšiť kvalitu a bezpečnosť služieb v oblasti podpory nemotorovej "zelenej" dopravy.


Inteligentný prístrešok so solárnymi panelmi na streche je vybavený i nabíjacím bodom pre e-biky so zázemím a základnými servisnými nástrojmi na opravu bicyklov. Informovalo o tom vedenie mesta na webovej stránke s tým, že bikepoint je vybudovaný v súlade s kostrovou sieťou cyklistických trás v Prešovskom samosprávnom kraji.

"Za účelom vyššej bezpečnosti je taktiež vybavený kamerovým systémom a pre zvýšenie komfortu tam bude inštalovaný aj WIFI hot-spot," informuje mesto. Nabíjacia stanica na e-biky obsahuje aj dotykový panel so softvérovým riešením, prostredníctvom ktorého je možné zobrazovať mapy okolia.

Projekt z kapitálových výdavkov zo svojho rozpočtu podporil vyšší územný celok, dotáciu miestnej samospráve poskytol v rámci programu Cyklodoprava. Radnica zverejnila na internete aj dotazník na tému doplnkovej infraštruktúry pre cyklistov na území mesta, kde môžu milovníci tohto športu vyjadriť svoj názor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2016
Pri výskume na Zámčisku našli archeológovia predmety z doby kamennej
Plánovaný archeologický výskum v lokalite Zámčisko nad popradskou mestskou časťou Kvetnica priniesol prvé nálezy. Podľa primátora mesta Poprad Jozefa Švagerka ide o viacero predmetov pochádzajúcich z doby kamennej, železnej či bronzovej a z 15. storočia.
viac
13.05.2018
Rekreačná zóna Tancuľka na Kvetnici sa dočká revitalizácie
Niekdajšia obľúbená oddychová lokalita Popradčanov Tancuľka v mestskej časti Kvetnica sa dočká revitalizácie. Cieľom radnice je vybudovať tam vhodné a kvalitné zázemie pre oddych a relax na okraji mestských lesov.
viac
10.06.2019
Pod Tatrami pribudol desaťkilometrový okruh pre cyklistov i bežcov
V lesoch pri najväčšom meste pod Tatrami pribudli nové trasy na športovanie. Mesto Poprad totiž vytvorilo v mestskej časti Kvetnica nový, viac ako desaťkilometrový úsek, ktorý je určený na nordic walking, beh či cyklistiku pre Popradčanov i turistov.
viac
04.05.2020
Zdieľané bicykle sú opäť v uliciach Žiliny
Žilinčania a návštevníci krajského mesta môžu zdieľané bicykle v rámci projektu BikeKIA využívať od piatku 1. mája.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %