Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.05.2018 11:05

Rekreačná zóna Tancuľka na Kvetnici sa dočká revitalizácie


Ilustračná snímka


Niekdajšia obľúbená oddychová lokalita Popradčanov Tancuľka v mestskej časti Kvetnica sa dočká revitalizácie. Cieľom radnice je vybudovať tam vhodné a kvalitné zázemie pre oddych a relax na okraji mestských lesov.


„V minulosti to bola jedna veľmi pekná zóna, ktorá dnes chátra. Preto sme sa rozhodli zmeniť to a pripravili sme projekt, ktorý by tomuto miestu mal vrátiť zašlú slávu. Ak Popradčania túžia po parku, tak toto je prvý krok k takémuto miestu," uviedol viceprimátor Igor Wzoš.       

Lokalita je na tento zámer vyčlenená aj v generálnom pláne prímestského rekreačného lesa. Zrevitalizovať chce samospráva územie s rozlohou približne 5000 metrov štvorcových. Primátor Popradu Jozef Švagerko zdôraznil, že ide o nástupný bod do mestských lesov, ktorý chcú vybaviť nevyhnutným zázemím pre oddych a relax. Mestské zastupiteľstvo mesta Poprad vyčlenilo na svojom aprílovom zasadnutí na revitalizáciu územia 150.000 eur.       

„Mali by sa tam vybudovať kryté i otvorené priestory a ohniská na opekanie, terasa s výhľadom na kameňolom, toalety, infostánok, detské ihrisko a fitness ihrisko," priblížil projektant Martin Baloga. Projekt počíta s jednoduchými stavbami, ktoré podľa neho vhodne zapadnú do prostredia prímestského lesa. V súčasnosti prebieha konanie o využití územia, následne budú jednotlivé stavby umiestňované na základe ohlásenia.       

Tancuľka je dostupná pre peších, cyklistov i motoristov, cez túto lokalitu prechádzajú tiež značkované turistické chodníky, ktoré pokračujú ďalej na Kvetnicu. Projektová dokumentácia bola financovaná z prostriedkov Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry. Z pohľadu ďalšieho rozvoja turistickej a oddychovej infraštruktúry na Kvetnici má mesto vďaka architektonickej súťaži k dispozícii víťazný projekt vyhliadkovej veže, ktorá by mala vyrásť na vrchole Zámčisko. V spolupráci s Baníckym cechom Spiša je v pláne vybudovanie aj náučného chodníka a tiež obnovenie banského gápľa pri bani Strieborná.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.02.2020
Poprad mení parkovaciu politiku
Mesto Poprad má v pláne zmeniť parkovaciu politiku, pribudne tak štvrtá spoplatnená zóna, ceny v blízkosti námestia sa zvýšia a platiť za parkovanie sa bude aj v sobotu. Na stredajšom (12. 2.) rokovaní mestského zastupiteľstva o tom rozhodli poslanci.
viac
05.09.2022
V Kvetnici vybudovali nový bikepoint s možnosťou nabíjania pre e-biky
V popradskej mestskej časti Kvetnica vybudovali nový bikepoint - servisné stanovište pre bicykle s odpočívadlom. Hlavným cieľom projektu bolo podľa samosprávy zvýšiť kvalitu a bezpečnosť služieb v oblasti podpory nemotorovej "zelenej" dopravy.
viac
29.09.2022
V meste obnovili štyri ihriská za desiatky tisíc eur
V Poprade v týchto dňoch obnovili štyri detské ihriská. Lokality na Štúrovej ulici za blokom Myjava, na Ulici 29. augusta za bytovkou Sĺňava, Ulici Mládeže za bytovým domom Hron a na Ulici L. Svobodu za blokom Labe samospráva zmodernizovala približne za 142 000 eur.
viac
03.03.2023
Mesto odkúpi pozemok na Kvetnici, chce ho využiť na rekreáciu a šport
Mesto Poprad odkúpi areál bývalej čistiarne odpadových vôd (ČOV) v časti Kvetnica. Poslanci na pondelkovom (27. 2.) mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili kúpu od Podtatranskej vodárenskej spoločnosti (PVS). Informovala o tom radnica na webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %