Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.06.2019 02:55

Pod Tatrami pribudol desaťkilometrový okruh pre cyklistov i bežcov


Zobrazenie okruhu na mape. EASYFOTO TASR - Adriána Hudecová.


V lesoch pri najväčšom meste pod Tatrami pribudli nové trasy na športovanie. Mesto Poprad totiž vytvorilo v mestskej časti Kvetnica nový, viac ako desaťkilometrový úsek, ktorý je určený na nordic walking, beh či cyklistiku pre Popradčanov i turistov.


Slávnostne ho v sobotu otvorili zástupcovia mesta, ako aj členovia cyklistického a bežeckého klubu.       

Uvedená trasa sa začína oproti jazierku v malom kameňolome, pokračuje na Strelnicu, kde sa nachádza napojenie cyklochodníka od sídlisk. Cesta pokračuje okolo muflonieho Zverníka a prechádza cez južnú stranu mestských lesov, kde sa rekreanti môžu pokochať kvetnatými lúkami a dubovými lesmi. Úsek prechádza cez záhrady poza horáreň a späť k vychádzajúcemu bodu.       

Okruh začali realizovať v roku 2007 budovaním lesnej cesty Strelnica. „Táto časť bola v dĺžke jedného kilometra, ďalšie dve lesné cesty Zverník a Vysová sa budovali z prostriedkov eurofondov v roku 2010 a 2011. Čakalo sa na poslednú etapu, ktorú mesto pomohlo svojimi finančnými prostriedkami dokončiť, v rozpočtovom náklade zhruba 700.000 eur,“ uviedol riaditeľ Mestských lesov Róbert Dula.       

Podmienky pre športovcov na tomto novom okruhu sú podľa neho ideálne. Vyskúšali si ho už bežci aj cyklisti. „Tešíme sa, že sa niečo také vybudovalo a za všetkých členov nášho klubu môžem povedať, že ho určite budeme využívať. Veľmi sa nám páči dĺžka trate, ako aj okolitá nádherná príroda," zhodnotil podpredseda Bežeckého klubu Poprad Julian Lavrík. Pozitívne tento projekt hodnotí aj zakladateľ cyklistického klubu v Poprade František Majchrovič a teší ho, že sa pod Tatrami rozbehlo budovanie trás aj pre cyklistov. "Každý nový úsek je pre nás cyklistov vítaný, napokon okres Poprad má veľmi dobrú cyklosieť," skonštatoval.       

V Poprade okrem toho len nedávno oficiálne uviedli do prevádzky cyklistický chodník, ktorý spája centrum mesta s akvaparkom. Trasa bude pokračovať až po hranicu s katastrom obce Veľká Lomnica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.07.2017
Mesto Poprad pripravilo opäť letný tábor pre deti zo sociálne slabších rodín
Mesto Poprad už po 17. krát pripravilo pre 40 detí zo sociálne slabších rodín 8 – dňový prázdninový tábor. Ten začal už v sobotu 1. júla a potrvá celý týždeň. Deti prežijú nezabudnuteľné chvíle v Súkromnej škole v prírode v Tatranskej Lomnici.
viac
24.08.2017
Cyklisti sa opäť vydajú na spoločnú jazdu mestom
Cyklisti v Nitre sa opäť vydajú do ulíc mesta, aby upozornili na svoju prítomnosť na cestách. Milovníci bicyklovania vyrazia na spoločnú jazdu 25. augusta večer zo Svätoplukovho námestia.
viac
22.09.2022
Poprad sa uchádza o titul EMŠ, kandidatúru v týchto dňoch hodnotí ACES
Poprad tento týždeň navštívili zástupcovia Asociácie európskych miest športu (ACES), ktorí rozhodnú v najbližších týždňoch o tom, či najväčšie mesto pod Tatrami získa titul Európske mesto športu (EMŠ) 2023.
viac
03.03.2023
Mesto odkúpi pozemok na Kvetnici, chce ho využiť na rekreáciu a šport
Mesto Poprad odkúpi areál bývalej čistiarne odpadových vôd (ČOV) v časti Kvetnica. Poslanci na pondelkovom (27. 2.) mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili kúpu od Podtatranskej vodárenskej spoločnosti (PVS). Informovala o tom radnica na webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %