Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.09.2022 04:15

V Jánskej doline budú medzinárodné majstrovstvá vo vyrezávaní sôch


Ilustračná snímka.


Rezbári z troch krajín sa v tomto týždni predstavia na medzinárodných majstrovstvách vo vyrezávaní drevených sôch v Jánskej doline pri Liptovskom Mikuláši.


Píly sa rozozvučia vo štvrtok (15. 9.), kedy rezbári začnú postupne spracovávať desať kubíkov dreva. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

"Tento rok pomyselne spojíme našu domovskú Jánsku dolinu s Demänovskou dolinou. Špičkoví rezbári zo Slovenska, Česka a Poľska vyrobia dva veľké drevené fotopointy - pre jeden sme vytvorili miesto v Jánskej doline a druhý presunieme do Demänovskej doliny," povedal organizátor Ján Strachan. Prvýkrát sa tak drevené sochy, ktoré vzniknú počas tejto akcie, dostanú aj do inej časti Liptova.

Ako doplnila Šarafínová, podujatie vyvrcholí v sobotu (17. 9.). "Pre návštevníkov Jánskej doliny bude pripravený sprievodný program aj divácky atraktívna rýchlorezba. Jej výsledkom bude päť sôch, ktoré si budú môcť zakúpiť v aukcii návštevníci," priblížila.

Výťažok z predaja sôch poputuje na charitatívne účely. Sobotňajší program bude podľa Šarafínovej vhodný pre všetky vekové kategórie a začne sa od 10.00 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.09.2016
Majstri motorových píl na Liptove
Na trojdňové drevené kráľovstvo sa premení už vo štvrtok 15. septembra 2016 okolie Koliby Strachanovka v Liptovskom Jáne vďaka podujatiu rovnakého mena.
viac
12.09.2017
Drevené kráľovstvo na Liptove
Jánska dolina privíta majstrov motorových píl. Tí budú od 14. do 16. septembra 2017 pred obľúbenou kolibou Strachanovka „vdychovať život“ kusom dreva.
viac
10.09.2021
Nová krížová cesta na Liptove
Liptovský Ján a Jánska dolina privítajú už 7. ročník Medzinárodných majstrovstiev vo vyrezávaní drevených sôch – Drevené kráľovstvo. Téma tohto ročníka bude vysoko aktuálna – krížová cesta. Podujatie sa uskutoční 16. až 18. septembra pri Kolibe Strachanovka v Jánskej doline.
viac
25.11.2021
Medvede v Hrabove
Hrabovská dolina ožila – desiatka rezbárov tu vytvára umelecké diela z dreva. Hlavnou témou podujatia sú medvede. Päť dvojmetrových medveďov z červeného smreka bude upozorňovať na jednotlivé miesta atraktívnej doliny, ktorá je len na skok od Ružomberka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %