Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
24.08.2023 07:00

V Humennom plánujú rekonštrukciu rozvodov tepla za milióny eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Humenská energetická spoločnosť vyhlásila verejné obstarávanie na druhú etapu modernizácie a rekonštrukcie rozvodov tepla v Humennom. Odhadovaná hodnota zákazky predstavuje takmer 6,92 milióna eur bez DPH.


Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

"Na danom území sa navrhuje rekonštrukcia vykurovacích horúcovodných rozvodov, kde nové predizolované potrubia budú vedené v trasách jestvujúcich teplovodných kanálov," uvádza sa v oznámení s tým, že realizácia rekonštrukcie rozvodov je rozdelená celkom do 20 čiastkových etáp. Dôvodom je minimalizovanie časových úsekov odstávok tepla pre odberateľov.

Stavebné práce sa majú týkať horúcovodu Juh, Sever – vetva Sládkovičova ulica, sekundárnych rozvodov na Sídlisku III, na ulici Osloboditeľov, Sídlisku II B a Hrnčiarskej ulici. Hotové by mali byť do konca októbra 2026.

Projekt má byť financovaný z eurofondov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2018
V Krupine chcú odovzdať obnovený Dom služieb aj mestský úrad
Prioritou vedenia mesta Krupina v tomto roku je obnova budov, miestnych komunikácii a tiež revitalizácia športovísk. K najväčším investíciám patrí rekonštrukcia Domu služieb, s ktorou sa začalo už vlani v lete.
viac
20.08.2019
Národnú kultúrnu pamiatku - kostol Všetkých svätých - vynovujú
Rímskokatolícky kostol Všetkých svätých v Humennom je v súčasnosti pre potreby veriacich zatvorený. V jeho vnútri sa realizujú rekonštrukčné práce. TASR o tom informoval dekan farnosti František Mariňák.
viac
11.03.2021
Mesto chce rekonštruovať multifunkčný športový areál na Sídlisku III
Samospráva mesta Humenné chce zrekonštruovať multifunkčný športový areál na najväčšom mestskom sídlisku. Zámer mesta uchádzať sa o dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu "Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry" odobrili v stredu mestskí poslanci na svojom zasadnutí.
viac
22.06.2022
Humenský kaštieľ má po rekonštrukcii za 6,5 milióna eur svoju renesančnú podobu
Renesančný kaštieľ v Humennom má po rozsiahlej rekonštrukcii exteriéru opäť podobu z obdobia poslednej andrássyovskej prestavby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %